Povodom situacije nastale pojavom virusa COVID-19 i uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji, Fudbalski savez Srbije je objavio obaveštenje koje prenosimo u celosti:

Obaveštavaju se svi fudbalski i futsal klubovi, svi igrači i igračice, fudbalski treneri i svi ostali fudbalski stručnjaci i fudbalski radnici, uključujući i one koji su aktivni u bazičnom fudbalu (u sistemu FS Srbije), da je uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji dana 15. marta 2020. godine, došlo do prestanka svih fudbalskih takmičenja, do prestanka održavanja svih prijateljskih utakmica i do prestanka trenažnih procesa u fudbalskim i futsal klubovima.

Svi fudbalski i futsal klubovi pod ingerencijom FSS, dužni su da odmah:

- obustave učešće u fudbalskim takmičenjima svih nivoa;

- otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;

- obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica;

- prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja fudbalom i futsalom;

- prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama.

Nalaže se svim fudbalskim i futsal klubovima, kao i teritorijalnim, okružnim, gradskim i opštinskim fudbalskim savezima pod okriljem FSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.

O svim daljim merama koje će biti preduzete u fudbalskom i futsal sportu, FSS će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije (internet prezentacije – sajt i društvene mreže), putem sredstava javnog informisanja i svih drugih dostupnih načina komunikacije.