Derbi meč 26.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Subotici gde domaći Spartak dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Rivalstvo ovih klubova je uvek bilo veliko, a mečevi izuzetno zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga vikenda.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz tri remija i jedanaest poraza, pa sa 36 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 4:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili sedamnaest pobeda, uz tri remija i pet poraza, pa sa 54 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mladosti iz Lučana, a rezultat je bio 2:1.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč u Novom Sadu završen je pobedom ekipe Vojvodine rezultatom 2:0 (2:0). Strelci za novosadski tim tom prilikom su bili Petar Bojić u 29.minutu i Nemanja Nikolić u 41.minutu susreta.

Domaćini oprezno ulaze u predstojeći susret, ističući njegovu važnost u borbi za željeni plasman. Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović ističe da ovakvi susreti iziskuju maksimalnu borbenost i agresivnost:

’’Izuzetno važna utakmica za nas, jer želimo da zadržimo položaj na tabeli. Znamo da nam u goste dolazi izuzetna ekipa koja se bori za izlazak u Evropu, sa puno sjajnih pojedinaca. Vodi ih odličan trener kojeg izuzetno cenim. Ova utakmica nosi dodatne tenzije, pošto se radi o vojvođanskom derbiju. Moramo uložiti puno kvalitetne energije i da je kanališemo u funkciju igre i rezultata. Ovakav protivnik iziskuje da se maksimalno potrošimo i budemo veoma borbeni i agresivni u svakom duelu i za svaku loptu. Imamo određenih kadrovskih problema, nekoliko rovitih igrača i zbog toga smo i odlučili da u Kupu Srbije protiv Partizana nastupimo sa mlađim sastavom.’’  

Gosti u ovaj meč ulaze sa ulogom favorita, čak i kada je reč o tradiciji, ali sa puno respekta prema rivalu. Šef stručnog štaba Nenad Lalatović ističe da su Subotičani u Kupu Srbije odmarali gotovo celu startnu postavu, što govori o njihovim ambicijama:

’’Pre svega, moram da naglasim da Spartak ima sjajnog trenera, Vladimira Gaćinovića, stručnjaka kog izuzetno poštujem i smatram za jednog od naših najboljih. Uspeo je da napravi tim koji nas tera na oprez. Ono što me posebno upozorava je činjenica da nas je shvatio izuzetno ozbiljno i da je u utakmici Kupa Srbije sa Partizanom odmarao praktično čitav tim, kako bi pokušao da  nas pobedi. Spartak nije nastupio u duelu s Partizanom u najjačem sastavu, ali će to sigurno da uradi u duelu sa nama. Derbi severa Srbije, u to sam siguran, doneće čvrstu i neizvesnu utakmicu, u kojoj su šanse za pobedu 50-50. Protivniku sam zahvalan zbog toga što nam je pokazao koliko ćemo morati da budemo oprezni, a mi ćemo sa naše strane učiniti sve da se u Novi Sad vratimo sa tri boda.’’

Derbi susret 26.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Vojvodine igra se u subotu 14.marta 2020.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Vojvodina