Derbi meč 25.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Dueli ovih rivala uvek su privlačili veliku pažnju, a u prethodnih nekoliko mečeva Nišlije su imale pozitivan bilans sa crno-belima, pa treba očekivati veliku borbu i izuzetno zanimljivu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili šesnaest pobeda, uz četiri remija i četiri poraza, pa sa 52 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz tri remija i devet poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 2:1. Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč u Nišu završen je pobedom ekipe Partizana rezultatom 1:4, nakon tri uzastopna prvenstvena duela u kojima crno-beli nisu savladali Nišlije.


FOTO: FK Partizan

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon večitog derbija, koji je svakako ostavio određene posledice na ekipu, u vidu velike potrošnje. Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da je njegov posao da maksimalno motiviše igrače, kao i da će u nastavku igrati samo oni koji su maksimalno spremni da odgovore zadacima:

’’Verujem da smo uspeli u dobroj meri da se oporavimo posle derbija koji je proizveo veliku potrošnju. Takođe, verujem da ćemo biti spremni za meč koji je za nas jako bitan, protiv protivnika koji je tradicionalno nezgodan, koji možda ne igra kao prošle godine, ali i dalje ima ozbiljnu i iskusnu ekipu. Moraćemo da budemo na maksimumu ako želimo povoljan rezultat. Logično je da nisu na prošlogodišnjem nivou, jer došlo je do dosta kadrovskih promena. Što se tiče promene trenera, ona može biti i pozitivna i negativna. Gospodina Bataka znam dosta drugo, veliki smo prijatelji. Želim mu sve najbolje, osim u sutrašnjoj utakmici. Verujem da će biti fenomenalan trener, verujem da ima kapacitet i snagu da donese poboljšanje Radničkom. Što se tiče mog tima, mojih igrača, ja ću se truditi da ih motivišem, to je jedna od najbitnijih stvari koje trener mora da uradi. Ono što sam rekao i njima posle derbija, oni koji ne budu imali motiv stoprocentno, neće ni igrati. Suma ima kartone i on jedini nije u kombinaciji za tim. Svi ostali će, verujem, biti spremni.’’


FOTO: FK Partizan

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da stignu do pozitivnog rezultata, ali i sa kadrovskim problemima koji su uslovili izvesna pomeranja u timu koji će se suprotstaviti crno-belima. Šef stručnog štaba Radoslav Batak ističe da je protivnik dobro analiziran i da će se njegov tim potruditi da iskoristi sve uočene nedostatke:

’’Gostujemo Partizanu koji je veoma dobra ekipa, igra lep fudbal i jako mi sve sviđa kako oni izgledaju pod vođstvom Sava Miloševića. Posebno su bili dobri jesenas kada su igrali u Ligi Evrope, a ja sam ispratio sve njihove mečeve. Partizan igra atraktivan fudbal, voli da se nadigrava. Mi smo se temeljno pripremali za ovaj susret i probaćemo da iskoristimo naše šanse i dođemo do povoljnog rezultata. Bićemo oslabljeni, povređeni su Kojić, Maslać i Milosavljević, a pošto moramo da vodimo računa i o utakmicama koje nas čekaju posle Partizana, njih trojica neće putovati u Beograd. Njihova mesta u protokolu zauzeće trojica omladinaca, a to su Mitrović , Ćirković i Sićović. Ponavljam, u Beogradu ćemo dati sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat po nas, ali utakmica sa Partizanom nije nikakvo finale. Nas u nastavku sezone čekaju izuzetno bitni mečevi, cilj nam je Evropa i od njega nećemo odstupiti.’’


FOTO: FK Partizan

Derbi susret 25.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Radničkog igra se u subotu 07.marta 2020.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Partizan