Ovog vikenda nastaviće se uspešna saradnja Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije na društveno odgovornim projektima.

Zajednica klubova Super lige i Prve lige Srbije pridružila se akciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za transfuziju krvi pod nazivom – Dajmo krv, spasimo život! Kao znak podrške ovoj humanoj akciji, na predstojećoj derbi utakmici Linglong Tire Super lige Srbije između FK Crvena zvezda i FK Partizan, igrači oba tima i sudije izaći će na teren u majicama sa porukom koja ima za cilj skretanje pažnje javnosti kolika je važnost dobrovoljnog davanja krvi.

Tim povodom danas je u Institutu za transfuziju krvi održana konferencija za medije kojoj su pored ministra zdravlja, gospodina Zlatibora Lončara, prisustvovali i šefovi stručnih štabova naša dva najtrofejnija kluba, Savo Milošević i Dejan Stanković. Oni su tom prilikom podržali akciju i pozvali sve navijače i ljubitelje fudbala da se priključe ovim naporima i pomognu u prikupljanju što više neophodnih jedinica krvi.

Da bi se obezbedile dovoljne količine krvi za lečenje naših sugrađana, ali i najtežih pacijenata iz cele Srbije koji se leče u zdravstvenim ustanovama u Beogradu, neophodno je da svakoga dana krv dobrovoljno da 400 osoba. U Srbiji, od 100 ljudi koji mogu da daju krv, samo tri osobe to i učine. Znači da se nas 97% oslanja na tih 3% populacije. Krv je jedini lek koji nema alternativu, zato pomozimo onima čiji život zavisi od naše humanosti. Neka krv čeka uvek pacijenta, a ne pacijent krv.

Zvanični video Ministarstva zdravlja: