Najbolji igrač 23.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Momčilo Mrkaić, dvostruki strelac za ekipu Vojvodine u pobedi nad ekipom Radničkog u derbiju kola u Novom Sadu.

Odigrano je i treće prolećno kolo koje je donelo nekoliko zanimljivih rezultata i uzbudljivih mečeva. Jedan od mečeva koji su privukli najveću pažnju bio je derbi kola odigran u Novom Sadu, između Vojvodine i niškog Radničkog. Novosađani su slavili rezultatom 3:0, a najzaslužniji za to je napadač domaćeg tima Momčilo Mrkaić. On se tokom čitavog susreta sjajno kretao, sarađivao sa saigračima i ulazio u šanse, a sa dva postignuta pogotka kojima je otvorio i zatvorio meč pokazao je da je spreman i da će biti veliko pojačanje za tim Nenada Lalatovića u nastavku takmičenja. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu pri izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Vojvodina

Momčilo Mrkaić (29) je rođen u Trebinju, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u trebinjskom Leotaru. Tokom seniorske karijere nastupao je i za Bežaniju, beloruski Gomel, Zemun, BSK Borča, Drinu iz Zvornika, Radnik iz Bijeljine, Vitez, Zrinjski iz Mostara, ponovo Zemun, kao i Javor Matis, odakle je i stigao u Novi Sad. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 22 superligaška nastupa, uz 4 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: