Beogradska Crvena zvezda u okviru 23.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Inđiji gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Gostima je ovaj susret uvertira za predstojeći večiti derbi, kao i još jedna šansa da se isprobaju pojedine taktičke varijante i uigraju linije tima za daleko teži zadatak koji ih čeka u nedelju. Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da njegov tim u svaki meč ulazi kao da je finale i da ne razmišlja o bodovnoj prednosti:

’’Imamo tri meča u osam dana, ali pobede su najbolji lek za umor. Bitno je da donesemo tri boda kući. Inđija je korektna ekipa koje ima svoje ciljeve, borbeni su, ali to nas ne zanima. Idemo da odigramo dobru utakmicu, pobedimo i polako i na miru spremamo derbi. Biće nešto drugačiji sastav u odnosu na prva dva meča, ali kod mene ne postoje starteri. Bio sam direktan i jasan sa igračima da svako podjednako konkuriše za tim i u datom trenutku igraju najspremniji. Oni koji nisu igrali u prethodne dve nedelje takođe moraju i zaslužuju da imaju minutažu i verujem da će je iskoristiti i biti pravi. Uvek igraju najspremniji. Meni trebaju igrači koji mogu da odgovore na zahteve utakmice i to je ono što gledam. Ne biram sastav prema protivnicima, već gledam da imam kompaktnost i ravnotežu u ekipi. Analiziramo protivnika, ali ne pravimo tim prema njemu. Logično je da ekipe koje su slabije od nas stanu u nizak blok, ali na nama je da izađemo visoko. Druga lopta je najbitnija, to je ono što pravi razliku u takvim mečevima. Mi u svaku utakmicu ulazimo kao da je finale, imamo takav mentalitet i ne razmišljam da drugačije može da bude. Želim da igrači napreduju zajedno sa mnom i da kao celina rastemo, tako da ne razmišljamo o bodovnoj prednosti.’’

Meč 23.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Inđije i Crvene zvezde igra se u sredu 26.februara 2020.godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda