Najbolji igrač 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Bibras Natho, dvostruki strelac za Partizan u pobedi nad ekipom Radnika u Beogradu.

Prvim prolećnim kolom nastavljeno je superligaško takmičenje, a favoriti su se pobrinuli da ne bude velikih iznenađenja. Najubedljiviji trijumf ostvarila je ekipa Partizana koja je na svom stadionu savladala surdulički Radnik rezultatom 3:0 (1:0). Najzaslužniji za ovakav rezultat svakako je uskusni izraelski internacionalac Bibras Natho koji je pružio još jednu odličnu partiju i postigao dva pogotka. Posebno atraktivan bio je drugi pogodak, nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca, kojim je otklonio sve eventualne dileme o epilogu ovog susreta. Pored efikasnosti koju je pokazao, vezni fudbaler crno-belih je svojom sigurnom igrom na sredini terena zaslužan za odlično izdanje svog tima i veliki broj šansi koje su fudbaleri Partizani stvorili na ovom susretu. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Partizan

Bibras Natho (31) je rođen u Izraelu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere bio je član Hapoela iz Tel Aviva. Tokom karijere je nastupao i za ruski Rubin, grčki PAOK, ruski CSKA iz Moskve i grčki Olympiacos, odakle je i stigao u Beograd. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje, a kao kapiten je predvodio seniorsku selekciju za koju je sakupio čak 66 nastupa. Ove sezone je zabeležio 15 superligaških nastupa za ekipu Partizana, uz 6 postignutih pohodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: