Ekipa novosadskog Proletera će u okviru 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ biti gost gradskog rivala, ekipe Vojvodine.

Gosti u ovaj meč ulaze sa umerenim optimizmom, uvereni da u nastavku sezone mogu da poprave igru i plasman na tabeli. Šef stručnog štaba Branko Žigić istakao je da dobre igre jesenas nisu donele jednako dobar bodovni saldo, ali da očekuje da dobar rad na pripremama donese napredak i plasman u plej-of:

’’Moram da odam priznanje agilnoj upravi kluba što nam je omogućila  da imamo fenomenalne uslove u Turskoj. Nijednu jedinu zamerku nemamo  na ono što smo u Beleku radili, s tim što smo se  vratili u Novi Sad bez Stefana Čolovića, koji je karijeru nastavio u inostranstvu. Vojvodina po trenutnom plasmanu i kvalitetu igračkog kadra ima ulogu favorita, bar na papiru. Kadrovski smo oslabljeni neigranjem trojice kvalitetnih igrača, Leandra, Andrejevića i Radinovića. Ipak, u derbi ćemo ući otvorenog garda, ali i sa velikim respektom prema rivalu. Bez obzira što nas očekuje jako teška utakmica moramo da verujemo u povoljan rezultat. Očekujem da se sve pozitivno sa priprema pokaže na ovoj i svim sledećim utakmicama. Verujem da će  igrači  koji budu zamenili odsutne dati maksimum. Polusezonu smo završili na 11. mestu, s tim što iskreno mislim da smo igrali  puno bolje od ostvarenih rezultata. Ubeđen sam da ekipa koja je završila polusezonu, bez Čolovića i sa pojačanjima, može adekvatno da odgovori zahtevima Super lige, pa očekujem uspešno proleće. Što se pojačanja tiče uprava nije sedela skrštenih ruku, podmladili smo i osvežili ekipu koja će u prvenstvu, verujem, kvalitetnim partijama pokušati da se domogne mesta među osam najboljih, čime bi ponovili istorijski uspeh u debitantskoj sezoni.’’

Meč 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Proletera igra se u subotu 15.februara 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Proleter