Šabačka Mačva u okviru 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada.

Domaćini u prolećni deo prvenstva ulaze sa željom da značajno poprave bodovni saldo i sačuvaju superligaški status, a duel sa ’’građevinarima’’ kao direktnim rivalom u borbi za opstanak jedan je od najvažnijih u nastavku sezone. Šef stručnog štaba crveno-crnih Dragan Aničić optimista je kada je reč o predstojećoj polusezoni:

’’Pred Mačvom je jedan novi početak i, bez obzira na trenutni položaj na tabeli, situacija nije bezizlazna i opstanak se može izboriti. Odradili smo pripremni deo korektno, mislim da smo vratili hemiju u ekipu i to sada funkcioniše na dobrom nivou, kao što je to nekada bilo i što je krasilo ovu ekipu. Ono što je dobro, sem tog malog peha sa povredom Šušnjara, svi igrači su zdravi i na sve možemo da računamo. Shodno finansijskoj moći kluba, odradili smo prelazni rok i drago mi je što smo uspeli da u redove Mačve vratimo neke momke koji su u proteklom periodu nosili igru Mačve. Tu pre svega mislim na Milinkovića, Obrovca i Gigića, a takođe smo uspeli da angažujemo jedan broj novih igrača. Na golmanskoj poziciji verujem da nećemo imati problema, jer je Živković već iskusan superligaš, kao i mladi Gordić koji je zaista perspektiva. U ovom slučaju ja sam na nekim slatkim mukama ko će od njih dvojice braniti mrežu Mačve. Pokušaćemo da nadoknadimo ovu bodovnu razliku, a pripremne utakmice su pokazale da ćemo na terenu izgledati bolje i drugačije. Prva utakmica na startu prvog ili drugog dela prvenstva je uvek izuzetno važna, ali ne i presudna. I ekipa Rada je kao i mi pojačana sa određenim brojem i iskusnih i mladih igrača, a prvi susret uvek nosi neku neizvesnost. Voleo bih da publika dođe u što većem broju, jer dobro je poznato da mi imamo publiku koja nam na domaćem terenu daje taj vetar u leđa i voleo bih da nam u subotu pomognu u pravljenju prvog koraka, od mnogo koje moramo napraviti u ovoj polusezoni.’’

Meč 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mačve i Rada igra se u subotu 15.februara 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Mačva