Danas je u prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održan seminar namenjen rukovodiocima administrativnih sektora klubova Super lige i Prve lige Srbije.

Na danas održanom seminaru namenjenom rukovodiocima administrativnih sektora klubova Super lige i Prve lige Srbije okupio se veliki broj fudbalskih radnika klubova Super lige i Prve lige Srbije, a pored predstavnika Zajednice klubova prisutni su bili i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, kao i direktor udruženja European Leagues, gospodin Jacco Swart.


Ispred Zajednice klubova, domaćin ovog prvog po redu seminara bio je generalni sekretar Darko Ramovš, koji je prisutne informisao o svim aktuelnim aktivnostima, kao i napretku udruženja u poslednje dve godine.

U vezi sa sistemom licenciranja za takmičenja UEFA i Super lige Srbije, kao i daljeg razvoja i unapređenja, vrlo zanimljivu prezentaciju održao je istaknuti delegat UEFA i dugogodišnji operativac Fudbalskog saveza Srbije, gospodin Nebojša Ivković. O toku socijalnog dijaloga, koji se vodi između predstavnika FSS, Zajednice i Sindikata fudbalera, prisutne je informisao direktor pravnog sektora FSS, gospodin Dejan Šuput, a tema su bile i najnovije izmene pravilnika FIFA i FSS. Na temu zaštite integriteta i takmičenja, edukacije i prevencije, govorio je komesar za integritet Fudbalskog saveza Srbije, gospodin Ivan Petrić. Pored navedenih tema razgovaralo se i o informacionim sistemima COMET i FIFA TMS, koje koriste klubovi, a posebno o planovima za njihov dalji razvoj koje su prisutnima predstavili predstavnici Zajednice, Aleksandar Pivić i Nenad Popović.


Direktor Evropskih liga, gospodin Jacco Swart, održao je veoma zanimljivu prezentaciju kojom su klubovi upoznati sa radom evropskog udruženja liga i predlozima za unapređenje UEFA takmičenja, uspostavljanja boljeg takmičarskog balansa među klubovima i pravednije raspodele finansijskih sredstava od UEFA takmičenja. Ovom prilikom generalni sekretar Zajednice, gospodin Darko Ramovš, uručio je uglednom gostu povodom ove posete prigodnu plaketu, u ime zahvalnosti za dugogodišnju podršku koju naša liga ostvaruje o ovom udruženju.

Ocenjeno je da su ovakva okupljanja neophodna za dalji razvoj administrativnog sektora, a samim tim i unapređenje operativnog rada u klubovima profesionalnih rangova takmičenja u našoj zemlji.