Beograd: Okupljanje i prvi trening ekipe Partizana na startu priprema

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1539

Okupljanjem i prvim ovogodišnjim treningom započele su zimske pripreme ekipe Partizana za prolećnu polusezonu u kojoj crno-beli nastavljaju borbu za oba trofeja.

Danas je u prostorijama Sportskog centra Teleoptik obavljena prozivka igrača Partizana na startu priprema za nastavak superligaškog takmičenja. Okupljene igrače pozdravili su članovi uprave kluba na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem, kao i stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem. Oni su se tom prilikom obratili prisutnima poželevši im puno sreće u nastavku sezone i još bolje rezultate.


Predsednik crno-belih Milorad Vučelić istakao je da od ekipe očekuje napredak u svim segmentima, pohvalivši igrače da su tokom jeseni igrali najlepši fudbal:

’’Postoji jedan spor unutar stručnog štaba, pre svega sa Savom Miloševićem, da li ste vi kao ekipa na 60 ili na 65 odsto svojih mogućnosti. Taj spor vi treba da razrešite. Voleo bih da je Savo u pravu i da je to samo tih 65 odsto i da posle ovih priprema, ja bih želeo, da Savo bude u pravu, da igra bude na bar na 80 odsto mogućnosti, a da onih 100 sačuvate za evropska takmičenja. Ciljevi Partizana ostaju isti, borba na više frontova sa željom da pobeđujemo.’’


Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da ohrabruje činjenica da je gotovo čitav tim ostao na okupu:

’’Iza nas je turbulentnih i teških šest meseci u kojima smo pokazali svima da smo ozbiljan tim pre svega. Ono što mi verujemo da ova ekipa može mnogo više. Možda najveći plus u odnosu na neke prethodne prelazne rokove je taj da je 95 odsto ekipe tu, nije bilo osipanja i mislim da je to najveći dobitak i da ćemo biti u prilici da pripreme obavimo bolje nego letnje i da podignemo nivo igre. Pametni ljudi su mi objasnili da ne obećavam ništa osim da smo svi dužni da damo maksimum ceo ovaj period do juna, pa ćemo posle videti.’’

Nakon ceremonije zvaničnog početka priprema usledio je i prvi trening u ovoj godini, a stručni štab je na raspolaganju imao 31 igrača. Na spisku su bili sledeći igrači: Stojković, N.Stevanović, Popović, N.Miletić, Lutovac, Ostojić, Vujačić, Dinga, S.Pavlović, Urošević, Brežančić, Zdjelar, Šćekić, Smiljanić, Natko, F.Stevanović, Asano, Stanojlović, Suma, L.Pavlović, Marković, Tošić, Lakčević, Sadik, Ivanović, Momčilović, Jović, Arambašić, Čolić, Vukanić i Knežević.


U odnosu na prošlu sezonu na prozivci nisu bili Periša Pešukić , Petar Gigić i Nemanja Nikolić koji su otišli na pozajmice. Stručnom štabu crno-belih pridružio se i bivši igrač ovog kluba i pomoćni trener ekipe Šahtjor iz Donjecka, Igor Duljaj.

Prvotimci Partizana sutra odlaze na pripreme u Antaliju gde će boraviti od 13. do 27.januara 2020.godine.

Pogledajte klupski prilog sa starta priprema:

FOTO: FK Partizan

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte