Niš: Ekipa Radničkog započela zimske pripreme u hali Čair

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 959

Prozivkom koju je izvršio šef stručnog štaba Milorad Кosanović, a kasnije i prvim treningom u niškoj hali Čair, fudbaleri Radničkog su počeli pripreme za prolećni deo sezone.

Fudbaleri i stručni štab niškog Radničkog započeli su danas proces priprema za prolećni nastavak šampionata. Okupljene igrače dočekali su šef stručnog štaba Milorad Kosanović i sportski direktor Marko Jovanović, nakon čega je odrađen i prvi trening u ovoj godini.

Prozivci su prisustvovali sledeći igrači: Nikola Petrović, Milorad Кojić, Stefan Ilić, Stefan Đorđević, Nikola Stevanović, Aleksandar Todorovski, Lazar Đorđević, Petar Ćirković, Dejan Meleg, Saša Stojanović, Veljko Batrović, Stefan Mihajlović, Vladimir Đilas, Filip Кnežević, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Stefan Mitrović, Mario Maslać, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić, Ognjen Bjeličić, Nemanja Кojić i Nikola Čumić. Treba istaći i da su prvom timu priključeni i članovi omladinske škole Radničkog Filip Stojev, Danijel Ranđelov i Petar Vojinović.

Iskusni strateg Nišlija istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da očekuje da će na raspolaganju imati dobar tim, sposoban da ostvari zacrtane ciljeve:

’’Danas otvaramo fudbalsku 2020.godinu. U petak i subotu ćemo odraditi uvodne treninge , kako bi se najpre upoznali sa novajlijama i odradili fizičke provere, a sa punim treninzima krećemo u ponedeljak, kada bi trebalo da nam se priključe još najmanje dvojica igrača. Imamo određene želje kada je u pitanju prelazni rok, ali videćemo da li ćemo moći da ih realizujemo. U svakom slučaju smatram da ćemo imati dobar tim, koji ćemo kvalitetno spremiti, i da su pred nama odlične igre i rezultati na proleće. Od ponedeljka do 24.januara radićemo punom parom u Nišu, a onda se selimo u Antaliju. Tamo ostajemo 15 dana, pobeći ćemo od zime, imaćemo najbolje moguće uslove za treninge i utakmice. Očekujem da se vratimo u top formi pred prvi takmičarski meč protiv Spartaka, koji je zakazan za 15.februar. Naši takmičarski ciljevi se znaju, mi želimo u Evropu preko Super lige Srbije, a poseban akcenat stavićemo i na Kup Srbije, jer i to takmičenje može da nas odvede do željenog cilja.’’

Niški klub za sada su napustili Nermin Haskić, Marko Кnežević,  Rebin Sulaka, Ivan Ostojić, Taras Bondarenko, Erik Jirka, a na izlaznim vratima je i Riota Noma. Radnički je krajem decembra prodao Olimpijakosu Nikolu Čumića, ali će ovaj talentovani fudbaler ostati na Čairu do kraja sezone kao pozajmljeni igrač. Kada je reč o novajlijama, treba napomenuti da su u Radničkom najavili da će akcenat u prelaznom roku staviti na jačanje odbrane i sredine terena, a u prilog tome govore i prve tri akvizicije ove zime. Ugovore sa Nišlijama su u prethodnih desetak dana potpisali štoper Mario Maslać, te vezni fudbaleri Nemanja Subotić i Aleksandar Pejović. Na sam dan prozivke u Radnički su stigli napadač Nemanja Кojić i fudbaler sredine terena Ognjen Bjeličić.

Sportski direktor Nišlija Marko Jovanović istakao je da prelazni rok još nije završen i da se radi na kompletiranju tima:

’’Mislim da smo do sada angažovali ozbiljne i proverene fudbalere. Pejović je godinama bio najbolji igrač mladosti iz Lučana, Subotić je ostavio zapažen trag u Vojvodini, Maslać je iskusan i kvalitetan štoper, a Bjeličić je bio veoma zapažen u dresu Inđije, mlad je igrač i on u budućnosti može da nam donese i ozbiljnu zaradu.  Biće još novajlija, a sigurno će doći još dvojica igrača. Ne bih sada o njihovim imenima, kako se nešto ne bi izjalovilo i kako ne bih davao ideje drugim klubovima, ali mogu da kažem da se radi o izuzetno kvalitetnim fudbalerima. Kada je reč o odlascima, mi smo se trudili da pre svega smanjimo broj stranaca, zbog poznatog pravila koji nam je pravio probleme tokom jeseni. Haskić je mnogo toga dobrog uradio za ovaj klub i mi smo rešili da ga pustimo da obezbedi svoju egzistenciju, a moram da istaknem i da smo njegovom prodajom u Japan napravili i finansijski odličan posao za Radnički. Noma je već tri godine ovde i smatramo da je i za njega i za klub najbolje da potraži novu sredinu. Čumić je prodat Olimpijakosu, ali će ostati sa nama do juna. Sam podatak da smo u godinu dana prodali dva igrača ovom grčkom velikanu za ozbiljan novac govori o tome koliko ozbiljno radimo. Smatram da smo na dobrom putu da stvorimo jak sastav, koji će imati čvrst osnov da na proleće napadne novi izlazak na međunarodnu scenu. Bilo je teško letos raditi prelazni rok sa trojicom trenera koji imaju različite zahteve, a sada će to ići puno lakše.’’FOTO: FK Radnički Niš

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte