Fudbalski klub Crvena zvezda danas je zvanično započeo zimske pripreme pod komandom novog šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.

Posle odrađenih dvodnevnih testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, danas su prvotimci Crvene zvezde odradili prvi trening u ovoj godini. Prozivku je obavio novi šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković, čiji su najbliži saradnici pomoćni treneri Miloš Milojević, Nebojša Milošević, Nenad Milijaš, Nemanja Milinčić, trener golmana Dušan Gašić i kondicioni treneri Federiko Panonćini, Ivan Vučetić, Nikola Todorić i Marko Vasiljević. Uoči prvog treninga igrače su pozdravili predsednik kluba Svetozar Mijailović, počasni predsednik Dragan Džajić, generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela.

Na prvoj prozivci Dejan Stanković je imao na raspolaganju 30 fudbalera, a na spisku su: Milan Borjan, Zoran Popović, Aleksandar Stanković, Nikola Vasiljević, Milan Gajić, Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović, Radovan Pankov, Srđan Babić, Strahinja Eraković, Milan Rodić, Žander, Hoze Kanjas, Miloš Vulić, Branko Jovičić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Radživ Van La Para, Mateo Garsija, Veljko Simić, Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Antonio Tomane, Nikola Krstović.


Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da će se ponašati kao da ekipa nema 11 bodova prednosti i da će nastojati da takvo razmišljanje prenese na svoje igrače:

’’Lično, nemam 11 bodova prednosti jer krećem od nule, tako da ću to preusmeriti na igrače, ponašaćemo se kao da nemamo prednost i kao da počinje šampionat. Očekujem da stvorimo jaku, zdravu i pametnu igru, a potrudiću se i verujem da ću iz mojih igrača izvući 150 odsto. Lestvica je podignuta, a ja ću probati da napravim novu “ličnu kartu” Crvene zvezde, da dam novi “ID” mojim igračima. Neću odustajati od svoje ideje, imaćemo odlične pripreme na Kipru, posle toga finalizaciju u Antaliji kroz prijateljeske mečeve i verujem da smo na putu uspeha. Preko leta imamo maksimum 15 dana odmora, kratka je pauza, tako da su zimske pripreme te koje mogu maksimalno da se odrade. Igrači imaju vremena da se odmore, ali i da se spreme za šampionat, tako da će se zimske pripreme razlikovati u odnosu na letnje. Posmatrao sam igrače, imam uvid u sve, ali je drugačije kada ih gledaš uživo, kad ih treniraš. Znam sve o igračima, znam koliko mogu, što je mnogo više i siguran sam da će biti tako. Neki su već na zavidnom nivou, zajedno sa upravom kluba ćemo razmatrati prelazni rok. Razmišljaćemo i o mladim igračima, imamo mnogo talenata, neću o imenima, ali je to odličan kvalitet. Neki će biti priključeni samo za pripreme, a neki će ostati sa nama i dobiti šansu. Kada to kažem, ne znači da će samo debitovati i to je to. Ne, želim da napravim jednu priču i uvod za svakog mladog igrača. Dobiće šansu da igraju i pokažu svoj kvalitet. Želim da napravim mlade igrače na koje Crvena zvezda može da računa i u budućnosti.’’


Već sutra, 11.januara, crveno-beli se sele na Kipar, gde će u mestu Pafos odraditi bazični deo priprema i odigrati jednu kontrolnu utakmicu. Sa Kipra se vraćaju 21.januara, a već posle tri dana odlaze na dvonedeljne pripreme koje će obaviti u turskom gradu Antalija i gde će odigrati šest pripremnih utakmica. Povratak ekspedicije Crvene zvezde planiran je za 7.februar.


Pogledajte prilog FK Crvena zvezda sa ovog događaja:

FOTO: FK Crvena zvezda