Ivanjički Javor Matis započeo je danas u pravim zimskim uslovima pripreme za prolećnu polusezonu u okviru Super lige Srbije.

Fudbaleri i stručni štab fudbalskog kluba Javor Matis okupili su se danas u Ivanjici na staru priprema za nastavak takmičenja u elitnom rangu. Predsednik kluba, Dragomir Lazović, obratio se igračima i stručnom štabu, nakon je usledila i konferencija za medije tokom koje se osvrnuo na prethodnu polusezonu, ali i govorio o planovima kluba za predstojeći period:

’’Što se tiče jesenjeg dela takmičenja u Super ligi Srbije mogu reći da sam i zadovoljan, ali i nesrećan, jer nam je u pojedinim utakmicama nedostajalo sportske sreće. Uradili smo veliki posao, pre svega uz vrlo mali broj novih igrača. Nastavili smo kontinuitet sa igračima koji su klub iz Prve vratili u Super ligu. To je uticalo na pozitivnu ekonomiju našeg budžeta. Dolaskom novog šefa stručnog štaba i njegovih saradnika tim igračima je data prilika i oni su verovali u njih. Oni su to klubu jako dobro vratili. Izvukli su iz sebe, zahvaljujući sebi i dobrom radu, maksimum. U protekloj godini smo uradili novi teren i sredili infrastrukturu unutar i oko stadiona. U toku su radovi na izradi istočne i južne ograde i mislim da ćemo po njihovom završetku imati jak lep objekat. Pripreme ćemo i ove godine odraditi u Umagu, jer nam je to i geografski najbliže, a uslovi su fenomenalni. Što se tiče prelaznog roka, koji je uvek najinteresantniji novinarima, on je u toku. Imali smo svakodnevne konsultacije, pre svega potpredsednik Petar Lazović i operativni tim Javora, sa stručnim štabom. Tražimo rešenja na svim mestima za koja mislimo da treba pojačati. Imamo dva-tri igrača koji će sigurno doći, ali ne bih pominjao imena onih koji nisu potpisali. Za sada je zvanično potpisao Rogač, standardni štoper Inđije. Što se tiče odlazaka, u ovom trenutku nemamo zvanično odlazećih igrača, ali je sigurno da će neki igrači napustiti klub. Postoji veliko interesovanje za tri-četiri naša fudbalera. Međutim, fudbalski klub Javor ima svoju politiku i izaći će u susret za odlazak samo onim igračima za koje procenimo da je dobar finansijski trenutak i čiji ćemo odlazak moći da nadoknadimo.’’

Prisutnima se potom obratio i šef stručnog štaba Igor Bondžulić koji je svima poželeo uspešan rad i uspešnu predstojeću polusezonu:

’’Što se tiče prethodnog perioda i jesenjeg dela sezone, jednim delom smo zadovoljni, ali i žalimo zbog toga što nismo osvojili još nekoliko bodova koje smo na terenu zaslužili. Iz toga treba izvući pouke. Ne možemo uticati na ono što je odigrano, ali možemo na ono što sledi. Imaćemo uslove da se dobro pripremimo za nastavak sezone. I igrački i organizaciono zaslužujemo da budemo deo Super lige Srbije i naredne godine. Imamo dobar kvalitet igrača i mislim da ćemo uz nekoliko igrača biti osveženje. Mislim da je pred nama lepa budućnost i da je ovo klub koji pruža punu podršku i afirmaciju mladim ljudima, kao stepenik za nastavak karijere. Mnogi igrači treba da požele da dođu u ovakav klub. Svako ko pokaže određen kvalitet može da napravi korak u karijeru. Želim igračima i upravi uspešnu polusezonu i da u narednom periodu zabeležimo rezultate kakve zaslužimo na terenu.’’

FOTO: FK Javor Matis/InfoLiga