Subotica: Fudbaleri Spartaka započeli zimske pripreme

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1432

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv započeo je danas pripreme za nastavak šampionata, a nakon prozivke igrača odrađen je i prvi trening.

Nakon jednomesečne zimske pauze danas je bilo radno i u Subotici gde je prvi tim Spartaka započeo pripreme za prolećnu polusezonu. Članove stručnog štaba i igrače pozdravio je predsednik kluba Nikola Simović. On je tokom svog obraćanja istakao da je zadovoljan igrama u prvom delu sezone i izrazio nadu da će ekipa nastaviti da postiže dobre rezultate i ostvariti zacrtane ciljeve:

’’Napravili smo dobar rezultat u prošloj polusezoni plasmanom na osmu poziciji, pogotovo ako uzmemo u obzir da smo među najmlađim učesnicima Super lige Srbije. Ove sezone ima dosta izjednačenih ekipa sa sličnim motivima kao što su i naši, da prvenstvo završe u plej-ofu. Mislim da mi možemo da ostvarimo svoje ambicije, posebno ako nastavimo da igramo kao u poslednjih pet kola.’’

On se potom osvrnuo i na planove vezane za prelazni rok istakavši da će angažovanje pojačanja zavisiti pre svega od odlazaka:

’’U decembru smo se razišli sa Mladenovićem, a pre koji dan nas je napustio i Nemanja Obradović. To je još jedan pokazatelj da se ovde dobro radi, jer uprkos tome što ima 30 godina našao je inostrani angažman. Trenutno smo u pregovorima sa još par klubova oko odlaska još nekih naših igrača u inostranstvo. Sportski sektor na čelu sa Dunđerskim je napravio dobar posao letos, dovođenjem minimum dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji i trenutno nemamo preveliku potrebu za dovođenjem novih. Pojačanje za nas je i podatak da se Šimura vratio sa pozajmice i on će sigurno pojačati konkurenciju u veznom redu. Dolazak igrača će diktirati odlasci.’’

Sportski direktor ’’golubova’’ Ljubiša Dunđerski istakao je da je nastavljena praksa dovođenja mladih i perspektivnih igrača:

’’Drago mi je da nastavljamo sa tom tradicijom i zacrtanim ciljem da afirmišemo mlade igrače. U slučaju odlaska standardnih igrača reagovaćemo odmah i  dovesti adekvatna pojačanja. Istakao bih da naša škola radi odlično, a dokaz za to je što se na današnjoj prozivci pojavljuje čak sedam igrača iz našeg pogona. Izrazio bih zahvalnost šefu struke Vladimiru Gaćinoviću koji je prihvatio strategiju FK Spartak. Znam da mu nije lako da mu ode igrač od 30 godina, a nasledi ga fudbaler sa 18 godina. Ponosan sam posle tri godine rada u Spartaku da nastavljamo sa tradicijom prodaje igrača i interesovanja za naše igrače. Cilj je plasman među osam najboljih ekipa.’’ 

Šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović izneo je tokom svog obraćanja više pojedinosti o planovima vezanim za proces priprema:

’’Pripreme započinjemo sa 42 igrača na raspolaganju. Dugo sam trener, ali to još nisam imao u svojoj karijeri. Navikao sam na takve stvari, moraćemo da redukujemo spisak na tridesetak pre odlaska u Antaliju na pripreme. Do odlaska u Tursku odigraćemo dve prijateljske utakmice protiv TSC-a (18.januar) i protiv Vojvodine (22.januar). U Antaliji ćemo igrati sa ruskim i ukrajinskim prvoligašima i tu ćemo dobiti pravu sliku gde se nalazimo i na kom smo nivou. Moramo da se trudimo da ispunimo zahteve i ciljeve Spartaka. Sada smo u procesu stvaranje ekipe koja bi trebala da ponovi rezultate od pre godinu i po dana, da bude u vrhu srpskog fudbala i igra neka evropska takmičenja. Sa strategijom koju Spartak ima, mislim da je to moguće.

Na današnjoj prozivci bili su prisutni sledeći igrači: Dubljanić Mišo, Dokić Ivan, Ostojić Miloš, Dunđerski David, Tekijaški Nemanja, Jović Filip, Otašević Vladimir, Damjanović Filip, Ivančević Mihajlo, Rakić Slađan, Milutinović Mihajlo, Milošević Stefan, Urošević Aleksa, Vidaković Vladan, Jočić Branimir, Marčić Milan, Srećković Nikola, Gojkov Damjan, Carneiro Leal Andre, Yamamoto Sho, Shimura Noboru, Denković Stefan, Milić Andrija, Tufegdzić Lazar, Lazić Jovan, Baić Mihajlo, Šormaz Stefan, Tripković Nikola, Bijelović Luka, Lučić Milan.

Iz omladinske škole su priključeni sledeći igrači: Vidović Aleksandar (2001), Molnar Viktor (2001), Žiža Nemanja (2001), Jančić Luka (2002), Đurasović Aleksa (2002), Miodragović Ilija (2003) i Hrstić Srđan (2003).

FOTO: FK Spartak

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte