Niški Radnički u zaostalom meču 16.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera.

Domaćini su zadovoljni igrama u prethodnih nekoliko kola i sa optimizmom odlaze na ovo gostovanje. Šef stručnog štaba niškog tima Milorad Kosanović istakao je da se nada da će njegov tim na zimsku pauzu otići sa nova tri boda na svom kontu:

’’Pred nama je poslednja utakmica jesenjem delu sezone. S obzirom na vremensku prognozu, ovo bi mogao da bude jako zanimljiv i kvalitetan meč. Imamo protivnika koji zna da igra fudbal i voli da se nadigrava, ali smatram da ćemo mi biti ekipa koja će se pitati u Novom Sadu, zato što smo bolji od Proletera. Ukoliko uspemo da zadržimo ritam koji smo imali na poslednje tri utakmice mislim da ćemo imati dobru šansu da ostvarimo željeni rezultat, a to je pobeda. Proleter će svakako tražiti bodove po svaku cenu, ali su i nama tri boda neophodna u našoj borbi za izlazak na međunarodnu scenu, jer ukoliko ih osvojimo ponovo ćemo uhvatiti priključak sa ekipama koje su trenutno ispred nas na tabeli. Na proleće nas čeka još 17 mečeva, 51 bod je u igri, tako da nam je mnogo važno da savladamo Proleter. Što se tiče kadrovske situacije, Nermin Haskić ima povredu kolena i neće moći da nam pomogne. Ostali su spremni, u konkurenciju se posle odrađene suspenzije zbog žutih kartona vraća Dušan Pantelić, ali videću da li će početi od prvog minuta. Protiv Mladosti smo u nedelju bili jako dobri i neću puno menjati sastav u odnosu na taj duel. Posle meča sa Proleterom odlazimo na odmor, koji nam je i više nego potreban, a pripreme za prolećni deo sezone počećemo 10.januara. Čeka nas i prelazni rok, ekipa će sigurno biti drugačija, ali o tom potom. Sada smo fokusirani samo na Proleter i daćemo sve od sebe da sutra osvojimo tri boda.’’

Zaostali susret 16.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Radničkog igra se danas, u subotu 14.decembra 2019.godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK RADNIČKI NIŠ