Derbi meč 20.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Senti gde ekipa TSC-a dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to na neki način i ’’vojvođanski derbi’’, kao i duel dva tima koji ove sezone postižu sjajne rezultate, pa treba očekivati odličnu utakmicu i pune tribine.

Domaćini su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz šest remija i četiri poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili trinaest pobeda, uz tri remija i tri poraza, pa sa 42 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radnika, a rezultat je bio 1:0.

Njihov prvi ovosezonski duel odigran sredinom avgusta završen je podelom bodova, a rezultat je bio 2:2(0:0). Golove za novosadski tim tada su postigli Bojan Matić i Eze Vinsent, dok je za ekipu iz Bačke Topole oba pogotka postigao Nenad Lukić.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja i najavljuju da će i ovoga puta igrati napadački i na pobedu. Šef stručnog štaba Zoltan Sabo ističe da se nada da će njegov tim stići do željenog rezultata:

’’Protiv svakog protivnika u šampionatu, pa tako i protiv ekipe Vojvodine, mi idemo na to da ostvarimo pobedu. Ponekad uspevamo u tome, ponekad ne uspevamo, ali najbitnije je da ćemo igrati napadački fudbal. Videćemo u nedelju popodne za šta će to biti dovoljno.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da polusezonu završe novim trijumfom i tako na najbolji mogući način stave tačku na izuzetno uspešnu jesen. Šef stručnog štaba Nenad Lalatović ističe da očekuje veliku pomoć novosadskih navijača:

’’Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i protiv TSC-a u nedelju, kada nas očekuje jedna derbi utakmica. Ovom prilikom pozivam sve naše navijače da dođu tamo u što većem broju. Kada smo igrali ovde, njihovih navijača je došlo dosta i zato se nadam da će tamo biti mnogo naših navijača iz Novog Sada, te da ćemo se sa tog teškog gostovanja vratiti neporaženi, a ja bih voleo i sa sva tri boda.’’

Derbi susret 20.kola Linglong Tire Super lige Srbije između TSC-a i Vojvodine igra se danas, u nedelju 08.decembra 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: FK TSC