Najbolji igrač 19.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Lazar Tufegdžić, trostruki strelac za Spartak ŽK u pobedi nad ekipom Proletera u Subotici.

Odigrano je još jedno, pretposlednje jesenje kolo, koje nam je donelo nekoliko sjajnih mečeva i veliko iznenađenje u Humskoj. Strelci ovoga puta nisu bili toliko raspoloženi kao minulog vikenda, ali je izuzetno raspoložen bio ofanzivni vezista subotičkog Spartaka, mladi Lazar Tufegdžić. On je sa tri postignuta pogotka najzaslužniji za važan trijumf ’’golubova’’ u duelu sa novosadskim Proleterom. U ključnim momentima je pokazao fantastične realizatorske sposobnosti, zbog čega nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je po drugi put ove sezone poneo taj laskavi epitet, nakon sjajne partije u 7.kolu Linglong Tire Super lige Srbije.


FOTO: FK Spartak

Lazar Tufegdžić (22) je rođen u Valjevu, igra na pozicijama ofanzivnog veznog i krilnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tokom karijere je nastupao i za Bežaniju, OFK Beograd i Sinđelić, odakle je krajem januara i stigao u Suboticu. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je 17 nastupa za ekipu Spartaka, uz 5 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: