Derbi meč 19.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Biće to duel dva tima koja ove sezone igraju odlično i koji se bore za visok plasman, pa treba očekivati zanimljivu i borbenu utakmicu.

Domaćini su ove sezone odigrali meč manje i ostvarili jedanaest pobeda, uz četiri remija i dva poraza, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 3:3. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz šest remija i tri poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 2:2. Prvi meč ovih rivala odigran letos u Senti završen je pobedom ekipe TSC-a rezultatom 1:0(0:0). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Dejan Milićević u 53.minutu susreta.

Beograđani u ovaj meč ulaze sa puno opreza, svesni kvaliteta rivala, ali i sa dosta samopouzdanja sticanog tokom čitave polusezone. Čuvar mreže ’’brđana’’ Nemanja Belić ističe da je njegov tim u prethodnom duelu sa istim rivalom igrao odlično, ali da i pored toga nije uspeo da stigne ni do remija:

’’Prošlo je skoro polovina šampionata, za sada smo četvrti, dišemo za vrat drugom i trećem. Čukarički ima kvalitet da bude u vodećem kvartetu, a da li za drugo, treće ili četvrto mesto, videćemo. Mnogo će zavisiti i od učinka u preostala tri meča u sezoni, protiv TSC-a, Proletera i Crvene zvezde. Klub iz Bačke Topole organizaciono podseća na Čukarički, to je jedan od razloga zašto se nalaze tu gde jesu. Od starta šampionata su krenuli uzlaznom putanjom, ali to je obično karakteristično za klubove koji se plasiraju u viši rang, da imaju taj adrenalin i elan. No, TSC je dokazao da pored toga poseduje i kvalitet, koji se ogleda pre svega u kontinuitetu njihovih dobrih igara. Dobro se sećam našeg prvog susreta. Bili smo dominantni u prvom poluvremenu, koje je bilo jedno od naših najboljih u prvenstvu. Mislim da sam tokom tih 45 minuta imao možda samo jednu intervenciju. Ali, TSC je veoma iskusna ekipa, znala je da nas kazni početkom drugog poluvremena. Kasnije sam i odbranio jedanaesterac, nadao sam se da će on dobiti na značaju makar osvajanjem boda, ali se to nije dogodilo. Imali smo i mnogo malera, čak tri povrede na tom meču, najpre Puškarića, potom Ovusua i na kraju Đorđevića. I ovoga puta ćemo biti oslabljeni, duga sezona i raniji početak, odnosno igranje Evrope polako uzima danak. Ali, Čukarički je klub koji je na sve to bio spreman, već smo dobar deo sezone izgurali bez nekoliko igrača koji su bili povređeni. Između ostalog, i bez mene su momci uspevali da ostvare sjajne rezultate. Na svakoj poziciji imamo najmanje dva kvalitetna igrača, a protiv TSC-a će na teren u tom trenutku najbolji tim.’’

U taboru gostiju još uvek nije bilo izjava za medije povodom susreta sa ekipom Čukaričkog.

Derbi susret 19.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i TSC-a igra se sutra, u sredu 04.decembra 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: FK TSC