Ekspedicija fudbalskog kluba Novi Pazar otputovala je u Ulcinj gde će se tokom narednih dvanaest dana pripremati za prolećni nastavak borbe za opstanak u elitnom rangu.

Fudbaleri i stručni štab od danas se nalaze u Crnoj Gori gde će obaviti drugu fazu priprema za nastavak šampionata u kome će glavni cilj biti opstanak u Super ligi Srbije. Plavo-beli će tokom narednih dvanaest dana boraviti u Ulcinju, a tokom boravka će odigrati pet kontrolnih mečeva. Protivnici u ovim kontrolnim mečevima još uvek nisu poznati. Na put je krenulo 26 fudbalera i 5 članova stručnog štaba.

Pre polaska na pripreme uprava kluba je odradila veliki deo posla kada je reč o formiranju tima, pa je nakon predstavljanja sedmorice novajlija organizovanog pre nekoliko dana objavljeno da su ugovoreni transferi još četvorice fudbalera koji su se takođe našli u autobusu za Crnu Goru. To su Miloš Krstić, Ivan Marković, Mladen Popović i Stefan Milojević. Takođe, revidirani su i ugovori sa onim fudbalerima koji su nastupali tokom jesenjeg dela prvenstva, a koji u međuvremenu nisu promenili sredinu. Prema rečima čelnika Novog Pazara spisak pojačanja nije zaključen, jer se očekuje da se ekipi u Ulcinju priključi još četiri do pet velikih pojačanja.

Najpoznatiji od četvorice novajlija je bivši mladi reprezentativac Srbije Miloš Krstić (29). Ovaj vezni fudbaler kome je svojevremeno predviđana briljantna karijera branio je boje Rada, Olimpik Marseja, Ajačija, OFK Beograda, Jagodine, Tuna, Nea Salamine, Diožđera i Radničkog iz Niša.

Napadač Ivan Marković (25) stigao je iz pljevaljskog Rudara, a pre crnogorskog elitnog ligaša nastupao je za Čukarički, Banat i Rad, a izvesno vreme proveo je i u Južnoj Koreji.

Mladen Popović (28) je pre tri godine nosio plavo-beli dres i to u vreme kada je trener Novog Pazara bio upravo Nebojša Vučićević, današnji šef stručnog štaba. Iz Novog Pazara je otišao u Velež, pa u užičku Slobodu i Jagodinu, da bi od avgusta prošle godine pa do povratka nosio dres prvoligaša Inđije.

Stefan Milojević (27) je igrač sredine terena, a karijeru je pre Novog Pazara gradio u Teleoptiku, Voždovcu i Borcu iz Čačka.

Spisak igrača Novog Pazara koji su započeli pripreme u Ulcinju:                           

Mladen Živković, Pavle Nićiforović, Slavko Marić, Jovica Vasilić, Srđa Knežević, Aleksandar Tasić, Irfan Vusljanin, Miloš Plavšić, Petar Ilić, Nenad Perović, Luka Sinđić, Ivan Marković, Kenan Muslimović, Aleksandar Đoković, Mirsad Brunčević, Lazar Pajović, Denis Biševac, Stefan Milojević, Mehmed Avdić, Admir Kecap, Mirza Delimeđac, Ermin Ibrahimović, Ervin Kačar, Faruk Bihorac, Mladen Popović i Miloš Krstić.

Spisak članova stručnog štaba koji predvode ekipu na pripremam u Ulcinju:

Šef stručnog štaba Nebojša Vučićević, pomoćni trener Dejan Dimić, trener golmana Sead Gluhavičanin, fizioterapeut Jasmin Džogović i ekonom Sabit Ćorhamzić.