Derbi meč 17.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu gde ekipa Radničkog dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Nišlije svakako nisu u prošlogodišnjoj formi, ali nema sumnje da je meč sa liderom šampionata prava prilika da pokažu i dokažu svoj kvalitet.

Domaćini su ove sezone uz meč manje ostvarili osam pobeda, kao i jedan remi i šest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu nisu odigrali meč sa novosadskim Proleterom, usled bolesti većeg broja prvotimaca. Gosti su ove sezone uz meč manje ostvarili trinaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 40 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 1:1. Prvi meč ovih rivala odigran letos u okviru 2.kola u Beogradu završen je trijumfom crveno-belih rezultatom 2:0, a strelci su bili Milan Pavkov i El Fardu Ben.


FOTO: fkradnickinis.rs

Dvonedeljnu pauzu Nišlije su iskoristile da se na mini-pripremama u Brzeću što bolje pripreme za finiš jesenje polusezone i duel sa liderom šampionata. Šef stručnog štaba Milorad Kosanović ističe da nema kadrovskih problema i da su svi igrači sada zdravi i spremni za predstojeću utakmicu:

’’Ne smetaju nam mnogo uslovi, koji nisu baš najbolji na pomoćnom igralištu, u pripremi meča sa Zvezdom. Verujem da ćemo se već danas vratiti na glavni teren i do subote, ipak, bolje uigrati. U ovom trenutku je važnije da smo dobro raspoloženi, veoma je pozitivna atmosfera u ekipi. Nema više bolesnih i povređenih, očekujem da ćemo u najboljem izdanju i u najjačem sastavu dočekati šampiona. Odlično smo radili u Brzeću, iskoristili svaki trenutak za osveženje fudbalera i poboljšanje fizičke spremnosti. Radili smo istovremeno mnogo i na tehničko-taktičkoj pripremi ekipe i nadam se da ćemo posle svih nedaća u drugačijem svetlu predstaviti ljubiteljima fudbala i našim navijačima. Svesni smo da nam u goste dolazi najbolja ekipa Super lige, ali u ovoj i u preostalim utakmicama do kraja jesenje polusezone uložićemo maksimum truda i znanja da bismo ostali u vrhu tabele.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze kompletni, nakon povratka igrača iz nacionalnih selekcija, ali još uvek se ne zna u kom sastavu će nastupiti. Šef stručnog štaba Vladan Milojević ističe da nije lako sastaviti tim zbog ograničenja u broju stranaca, ali da sigurno neće biti nikakvih kalkulacija:

’’Svaka utakmica u Nišu je derbi. Radnički je sjajna ekipa koja pretenduje na visok plasman i imaju za cilj izlazak u Evropu. Odlični su bili prošle godine, na početku ove sezone su imali probleme, ali su se popravili. Teško je gostovati Radničkom, imaju sjajnu publiku i uvek veliku podršku sa tribina. Njihov šef stručnog štaba Kosanović radi sjajan posao, iskusan je trener i ume da pripremi ekipu na pravi način. Siguran sam da će igrati čvrsto i agresivno, kao i da će biti zanimljiva utakmica. Što se nas tiče, svi igrači su se vratili iz reprezentacija, tako da ćemo posle današnjeg treninga videti ko je raspoloživ za sutra. Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu, a utisak je da moramo da budemo mnogo bolji nego protiv Mačve. Nema kalkulisanja oko sastava. Ima dosta faktora koji utiču na to koje ću igrače da izaberem za utakmicu. Uvek razmišljamo o prvom narednom susretu i moram da naglasim da je nama prvenstvo prioritet. Nema potrebe da se ponavljam, ali svi znate da treba od osmorice da izaberem četvoricu stranaca i to mi pravi veliki problem. Teško je u takvoj situaciji pronaći kontinuitet i takmičarsku formu. Treba biti strpljiv sa svim igračima, a pogotovo sa strancima, zbog tog ograničenja. Jirku smo upravo zato i poslali u Radnički na pozajmicu, tamo je i Meleg, drago mi je što igraju.’’

Derbi susret 17.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 23.novembra 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com