Juče je u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi po prvi put održan seminar na temu održavanja fudbalskih terena.

U organizaciji Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije juče je u Sportskom sentru FSS održan prvi seminar na temu održavanja terena za klubove Super lige i Prve lige Srbije. Uspešan rad na seminaru prisutnima su poželeli generalni sekretar Zajednice Darko Ramovš i član izvršnog odbora Zajednice Slavko Tufegdžić.

Imajući u vidu velike investicije u prethodnom periodu u pogledu rekonstrukcije i izgradnje velikog broja travnatih podloga, potreba za održavanjem ovakvog seminara, radi razmene iskustava i dodatne edukacije kadrova, neophodna je kako bi nove travnate podloge bile tretirane na kvalitetan način i kako bi se obezbedila njihova dugotrajnost.

Objašnjenje osnovnih problema kod održavanja terena, nova rešenja i metodologiju održavanja, prisutnim predstavnicima svih superligaških i prvoligaških klubova koji su u svojim klubovima zaduženi za održavanje fudbalskih terena preneo je naš najeminentniji stručnjak iz ove oblasti, Svetozar Stevančević.

Takođe, učesnicima je pored obilaska ’’kuće fudbala’’, radi upoznavanja sa načinom održavanja terena, prezentovana i dodatna mehanizacija i priključni sistemi za održavanje.

Ocenjeno je da su ovakva okupljanja neophodna i u budućem periodu radi praćenja  trendova razvoja podloga na kojima se igraju fudbalske utakmice, kao i da će prisustvo na ovakvim seminarima biti jedan od kriterijuma za licenciranje u narednom periodu.

Pogledajte video reportažu za ovog događaja: