Derbi meč 16.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog.

Domaćini su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz tri remija i osam poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 0:1. Domaćini su ove sezone uz meč manje ostvarili deset pobeda, uz tri remija i jedan poraz, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 0:0.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Beogradu ekipa Čukaričkog je rešila u svoju korist rezultatom 1:0 (1:0). Strelac jedinog pogotka na ovom susretu bio je Luka Stojanović u 42.minutu.


FOTO: fkcukaricki.com

Kruševljani ove sezone ne igraju na očekivanom nivou, ali su u pojedinim mečevima prikazali izvanrednu igru koja im daje nadu da će izaći iz rezultatske krize. Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Predrag Rogan ističe da je neophodno popraviti realizaciju pred protivničkim golom:

’’Dolaskom mog kolege Veselinovića filozofija i ideja Čukaričkog se sprovodi na još kvalitetniji način i sam položaj na tabeli dovoljno govori o tome. Oni su ekipa koja igra izuzetno atraktivno, agresivno, dinamično, usmereni ka protivničkom golu. Ekipa sa Banovog brda je izgubila samo jednu utakmicu, protiv TSC-a u Senti. Primili su do sada samo osam golova, i pored toga što igra napadački fudbal, što dovoljno govori o kvalitetu sa kojim raspolaže Čukarički. Sa druge strane, mi treba da nastavimo u ritmu koji smo imali u poslednje tri utakmice, ali moramo da popravimo koncentraciju pred protivničkim golom, da još jednom pokažemo hrabrost i odlučnost. Za koji rezultat će to biti dovoljno videćemo u subotu popodne.’’


FOTO: fkcukaricki.com

Gosti su nakon duge serije bez poraza maksimalno podigli nivo samopouzdanja, ali sa oprezom ulaze u susret sa Kruševljanima. Prvotimac ’’brđana’’ Asmir Kajević ističe da tradicija u ovom susretu nema bitnu ulogu i da u susretu sa ’’čarapanima’’ nema favorita:

’’Napredak je poznat kao ekipa koja ima vetar u leđa kad igra na svom stadionu, pred publikom koja poznaje i voli fudbal, u sportskom gradu. Uvek je lepo i privilegija je igrati pod Bagdalom, tako će biti i sada. Jesmo mi na tabeli ispred Kruševljana, ali nismo favoriti, pre bih kazao da su šanse podjednake, odnosno da su sva tri znaka u igri. Što se tiče tradicije, ona ne igra apsolutno nikakvu ulogu pred sutrašnji meč. Odlično se poznajemo, nepoznanica gotovo da nema. Napredak je pre svega snažan kolektiv, a i pojedinačno gledano poseduju odlične igrače. Smatram da je najveći adut Kruševljana sjajni trener Predrag Rogan, i svaka čast upravi tamošnjeg superligaša što je odlučila da ga i pored nešto slabijih rezultata zadrži na klupi. Poverenje će im se sigurno višestruko isplatiti.’’

Derbi susret 16.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Napretka i Čukaričkog igra se danas, u subotu 09.novembra 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.com