Derbi meč 15.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Humskoj gde ekipa Partizana dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Rivalstvo ovih klubova je dugotrajno i veliko, a njihovi mečevi su uvek uzbudljivi i kvalitetni, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaćini su ove sezone odigrali meč manje i ostvarili osam pobeda, uz dva remija i tri poraza, pa sa  26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz tri remija i dva poraza, pa sa  30 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 1:0.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a nešto uspešniji bili su crno-beli. Prvi meč odigran je tokom jesenje polusezone u Humskoj, a ekipa Partizana je slavila rezultatom 2:0. Drugi meč odigran je tokom proleća u Novom Sadu, a ovoga puta je slavila ekipa Vojvodine rezultatom 3:2. Treći meč odigran je u okviru plej-of faze, takođe u Novom Sadu, a beogradski tim je ovoga puta slavio rezultatom 1:2.


FOTO: partizan.rs

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon neugodnog poraza na Banovom brdu, što je sigurno uticalo na atmosferu u ekipi. Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da je nezadovoljan prikazanim voljnim momentom u duelu sa ’’brđanima’’, kao i da će biti promena u timu za predstojeći meč:

’’Čak i da smo dobili utakmicu protiv Čukaričkog očekuje nas jedan od derbija. Nezgodna utakmica, pogotovo situacija u kojoj se nalazimo. To je niz utakmica, Čukarički, Vojvodina, Mančester junajted. Moja ideja je bila da prodrmamo situaciju. Ali, ljudi neće razumeti opravdanja. Moramo da nađemo snagu i mentalnu i fizičku da prevaziđemo ove stvari. Posle u prvenstvu imamo relativno lakši raspored, mada ništa nije lako, ali treba doći do toga i preživeti. Što se tiče igre Novosađana, gde god je bio gospodin Lalatović njegov pečat se video i njegove ekipe su igrale vrlo slično. U toj igri jedan na jedan i totalnom fudbalu po celom terenu insistira. Neke igrače vodi sa sobom stalno, što znači da vrlo dobro zna šta želi i kada to namesti, njegove ekipe su vrlo nezgodne. Ne bih o imenima, posle Partizana i Zvezde, Vojvodina ima najskuplji tim. Ima individualnog kvaliteta, ali glavna snaga je jedinstvo. Moramo pre svega energijom da odgovorimo na trku i energiju. Biće promena u timu, ali ne zbog budućnosti, nego zato što su neophodne. Neću čuvati igrače za Mančester, nego ću izabrati jedanaest za koje mislim da mogu da pobede.’’


FOTO: partizan.rs

Gosti u ovaj meč ulaze nakon nekoliko neubedljivih partija, a šef stručnog štaba Nenad Lalatović ističe da je nezadovoljan zbog činjenice da igrači nisu u potpunosti pripremljeni za način igre na kome insistira. Ipak, on najavljuje da će njegov tim dati sve od sebe da ostane neporažen u Humskoj:

’’Sada nastavljamo sa teškim ritmom, jer nas čeka derbi protiv Partizana. Pošto sam došao tek dvadesetak dana pred početak prvenstva, ovog leta ekipa nije prošla onakve pripreme kakve ja inače sprovodim. To je bitno za taj visok presing na protivničkoj polovini, koji uvek tražim od svojih igrača, jer nema razloga da rivalu dozvolimo da iznese loptu na našu stranu terena. Međutim, to mogu da rade samo jako spremne ekipe i u ovom trenutku to je naš veliki problem. Nadam se da ćemo to rešiti u decembru, kada ćemo sigurno dovesti dva-tri prava superligaška igrača kako ne bismo strepeli u borbi za Evropu, jer Vojvodina kao klub, Novi Sad kao grad i naši navijači apsolutno zaslužuju da gledaju svoj tim na evropskoj sceni. Partizan apsolutno ima jako kvalitetan tim. Možda ima neki problem kada igra na strani, ali kod kuće igra jako dobro i kvalitetno, što smo mogli da vidimo i protiv jednog Mančestera. Očekuje nas jako teška utakmica, ali mi tu nemamo šta da izgubimo. Idemo tamo da se nadigravamo i svaki rezultat osim poraza biće uspeh za nas. Naravno, s obzirom na to da smo treći na tabeli, ja kao trener tamo idem sa mnogo samopouzdanja, a isto tako moraju da razmišljaju i moji igrači.’’

Derbi susret 15.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Vojvodine igra se sutra, u subotu 02.novembra 2019.godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs