Derbi meč 14.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje gradskog rivala, ekipu Partizana. Oba tima pružaju dosta dobre partije, a njihovi susreti uvek su bili borbeni i kvalitetni, pa treba očekivati da tako bude i ovoga puta.

Domaćini su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 1:3. Gosti su ove sezone odigrali meč manje ostvarivši osam pobeda, uz dva remija i dva poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Spartaka, a rezultat je bio 4:0.


FOTO: fkcukaricki.com

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a ekipa Partizana je bila uspešnija u tim duelima. Prvi meč odigran je tokom jesenje polusezone na Banovom brdu, a završen je podelom bodova nakon rezultata 1:1. Drugi meč odigran je tokom proleća, a crno-beli su u Humskoj slavili rezultatom 3:2. Treći meč odigran takođe u Humskoj u okviru plej-of faze crno-beli su rešili ubedljivo u svoju korist rezultatom 3:0.


FOTO: fkcukaricki.com

Domaćini su u odličnoj formi, u prethodnih jedanaest susreta nisu pretrpeli poraz, pa sa puno samopouzdanja dočekuju ekipu Partizana. Mladi golman ’’brđana’’ Đorđe Petrović istakao je u svojoj izjavi pred ovaj susret da je meč prethodnog kola u Inđiji bio teži nego što rezultat govori, kao i da njegov tim sada čeka još teži zadatak:

’’Iako to možda krajnji rezultat ne pokazuje, bilo nam je zaista teško da dođemo do bodova u Inđiji. Čvrsta su ekipa, sa novim trenerom, samim tim bilo je mnogo teže da se spremimo za utakmicu, nismo ni znali koji će stil igre forsirati. Prvo poluvreme nije bilo baš najbolje, ali je naš trener Veselinović znao šta da nam kaže u pauzi u svlačionici. Stegli smo se u nastavku, na vreme postigli vodeći pogodak, potom i drugi, pa je bilo lakše u finišu meča. Partizan igra vrlo dobro ove sezone, videlo se to u Evropi, ali i na domaćoj sceni. Protiv Spartaka ih je predvodio trio stranaca, Suma, Sadik i Natho doneli su ono što se od igrača sa strane traži, dodatni kvalitet. Naravno, na golu je sjajni Vladimir Stojković, mogu samo da kažem da Srbija od samostalnosti nije imala boljeg golmana, ostavio je dubok trag u reprezentaciji. Partizan ima, koliko sam video, po petnaestak i više šuteva po meču, to dovoljno govori kakav fudbal igraju u ovom trenutku. Naravno da nam neće biti lako, ali se nadamo da ćemo igrati pred punim tribinama, sa što više naših navijača. Što se naše igre tiče, jedno je sigurno, braniti se nećemo. Ne odstupamo od našeg stila, bez obzira ko je sa druge strane terena.’’


FOTO: partizan.rs

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno respekta prema rivalu, ali i sigurni u to da ukoliko pruže maksimum pobeda neće izostati. Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević izrazio je nadu da će njegova ekipa uspeti da prekine dobru seriju ’’brđana’’:

’’Odlična su ekipa, mogu da naprave problem bilo kome i biće nam potrebna maksimalna koncentracija svih devedeset minuta. Čeka nas najteža utakmica u dosadašnjem toku Super lige, posle derbija. Bilo bi fenomenalno da prekinemo njihovu uspešnu seriju. Čukarčki je godinama jedna od najbolja ekipa u Srbiji. Znamo i razloge zbog čega je tako. Klub je finansijski stabilan, dobra organizovanost kluba u svim segmentima, domaćinsko vođenje i iz toga proizilaze dobri rezultati i igrači. Svake godine su u vrhu tabele. U veznom redu i napadu imaju sjajne igrače, počev od mladog Tedića, koji više nije mali jer je igrač Mančester sitija. Birmančevića znamo jer je naše dete, Bogosavac takođe. Docić je tu godinama i jedan je od najboljih veznih igrača u ligi. Opasnost preti iz svih oružja. Imali smo više problema sa timovima koji su igrali zonu, ali mislim da će sve zavisiti od nas. Kada smo mi na maksimumu nemamo problem, ali nije uvek lako igrati na maksimumu. Pričali smo sa igračima i svesni su da su naredne tri ili četiri utakmice najvažnije za ishod sezone.’’

Derbi susret 14.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana igra se sutra, u sredu 30.oktobra 2019.godine, sa početkom u 15:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.