Derbi meč 13.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca. Gosti su trenutno u značajnom usponu forme, dok su Kruševljani daleko ispod očekivanog nivoa, ali kvalitet ekipa i rivalstvo su garancija da ćemo imati priliku da vidimo odličan meč.

Domaćini su ove sezone ostvarili tri pobede, uz dva remija i sedam poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Radničkog iz Niša, a rezultat je bio 4:1. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 2:0.

Tokom prethodne sezone dva tima su se sastajala dva puta, a uspešniji su bili Beograđani. Prvi meč odigran u Kruševcu tokom jesenjeg dela šampionata završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0. Drugi meč odigran je na proleće u Beogradu, a ’’zmajevi’’ su slavili ubedljivo rezultatom 4:0. Zanimljivo je da su Kruševljani poslednji put slavili u susretima sa ekipom Voždovca pre gotovo sedam godina u sezoni 2012/13, kada je na stadionu ’’Mladost’’ meč završen rezultatom 2:1.


FOTO: fknapredak.rs

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon četiri uzastopna poraza, što ovom duelu daje veliki značaj. Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Predrag Rogan istakao je u izjavi za medije da je neophodno da se ekipa vrati na pobednički kolosek, kao i da je rival izuzetno kvalitetna ekipa:

’’Ekipa Voždovca je sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača, iskusnih Mikića, Nikolića, Stojisavljevića, Stojčeva, Devića, sa mladim igračima reprezentativcima Srbije i predvođena na izuzetno kvalitetan način od mog mlađeg kolege Kokovića. Sa te strane sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno težak zadatak. Međutim, mi imamo obavezu da se vratimo i da ponovimo neke partije iz prethodnog perioda, na osnovu kojih smo pridobili simpatije navijača i da pokažemo jedan entuzijazam, strast, energiju, borbu, mentalitet, do poslednjeg minuta utakmice. Kao plod toga treba da dođe i pozitivan rezultat koji nam je neophodan. Očekujem da moji momci pokažu koliko mogu, a znam da mogu puno.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Gosti su zadovoljni trenutnom formom i priželjkuju nastavak serije dobrih partija i rezultata. Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Radomir Koković ističe da njegov tim čeka težak zadatak, ali da ne odustaju od svog načina igre:

’’Sutra gostujemo ekipi koja ima sjajne pojedince koji su predvođeni odličnim trenerom i ne opuštamo se ni na momenat. Kao i uvek, nezavisno od protivnika, imamo svoju viziju, svoj model igre i svoje principe koje želimo da sprovodimo, a podatak da smo jedini tim u ligi koji je na svakoj utakmici postigao pogodak govori u prilog tome da radimo pravu stvar. Želimo da sutra nastavimo sa dobrim rezultatima, svi momci su zdravi i spremni da budu u konkurenciji za sastav tima.’’

Derbi susret 13.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Napretka i Voždovca igra se danas, u petak 25.oktobra 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.