Derbi meč 11.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Karađorđe’’ u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartak Ždrepčeva krv. Ovaj ’’vojvođanski’’ derbi uvek je privlačio veliku pažnju i bio stvar prestiža, pa treba očekivati veliku borbu i odličan meč.

Domaćini su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu lučanske Mladosti, a rezultat je bio 1:2. Gosti su ove sezone zabeležili četiri pobede, uz šest pretrpljenih poraza, pa sa 12 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 0:1.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran je tokom jesenje polusezone u Subotici, a ekipa Vojvodine je slavila rezultatom 0:1. Drugi meč odigran je tokom prolećne polusezone u Novom Sadu, a ekipa Spartaka je tom prilikom slavila rezultatom 1:2.

Novosađani sa puno respekta govore o rivalu i naglašavaju da se dve ekipe odlično poznaju, kao i da ekipa Spartaka, bez obzira na velike kadrovske promene, još uvek ima kvalitet za dobar plasman na kraju aktuelne sezone. Jedan od igrača koji su upravo iz Spartaka došli u novosadski klub je i desni bek Aranđel Stojković koji je u izjavi za medije istakao da očekuje dobru i otvorenu utakmicu:

’’Kao i na svakoj utakmici do sada i protiv Spartaka ćemo ići na pobedu. Očekujem jako dobru utakmicu i otvorenu sa obe strane, te se nadam da će publika imati priliku da uživa u dobrom fudbalu i velikom broju golova. Naravno, voleo bih da što više golova postigne naša ekipa. Njihova ekipa se baš dosta promenila u odnosu na period dok sam ja igrao tamo, jer maltene da su svi nosioci igre od tada otišli u inostranstvo ili u neke jače i bolje klubove kod nas. Međutim, bez obzira na to, Spartak i dalje ima veoma kvalitetan sastav i ja uopšte ne sumnjam u to da će ove sezone uspeti da izbori mesto koje vodi u plej-of.’’

Gosti u ovaj meč ulaze razočarani po njima nezasluženim porazom u duelu sa ekipom Čukaričkog u prethodnoj rundi takmičenja. Pomoćnik u stručnom štabu ’’golubova’’ Vladimir Buač istakao je uoči duela u Novom Sadu da protivnički tim ove sezone igra jako dobro i da će biti neophodno pružiti još jednu odličnu partiju kako bi se stiglo do bodova: 

’’Prva trećina prvenstva je iza nas i nalazimo se na zadovoljavajućem osmom mestu. Siguran sam da smo mogli i morali više, a mislim da je kvalitet naših igara bio veći nego što rezultat pokazuje. U dosta utakmica smo olako gubili bodove, jedna od takvih je  i prošla utakmica protiv Čukaričkog u kojoj smo zaslužili da pobedimo ili da osvojimo barem jedan bod. Nakon nerealnog poraza  moramo da se pripremimo za sledećeg rivala, ekipu Vojvodine. Radi se o izuzetno dobroj ekipi koja ove godine igra jako dobar fudbal. Igraju ofanzivno,  strašno su agresivni i u svaki susret ulaze jako motivisani. Međutim, pokazalo se i u prethodnim utakmicama da nam više leže ekipe koje igraju ofanzivno, odnosno da tada imamo mnogo više prostora za igru. Ukoliko odigramo na nivou prethodne utakmice vratićemo se kući sa bodovima. Jedini kadrovski problem je suspenzija Tekijaškog, zbog crvenog kartona, odnosno dva žuta iz prethodnog meča, pa on neće biti u kombinaciji za tim.’’

Derbi susret 11.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Spartaka igra se danas, u petak 04.oktobra 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkvojvodina.rs