Derbi meč 10.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu na stadionu ’’Čair’’ gde domaći Radnički dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Dueli ovih rivala uvek su izuzetno borbeni i uzbudljivi, naročito u prethodnih nekoliko sezona, pa nema razloga da tako ne bude i ovog vikenda.

Domaći tim je ove sezone zabeležio pet pobeda, uz jedan remi i tri poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone odigrali jedan meč manje zabeleživši šest pobeda, uz dva remija, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U zaostalom meču 2.kola u sredu su kao gosti savladali ekipu Javor Matisa, a rezultat je bio 0:2.

Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala čak pet međusobnih susreta, tri u šampionatu i dva u Kupu Srbije, a Nišlije su bile uspešnije. Prvi meč odigran je tokom jesenje polusezone u Nišu, a završen je podelom bodova nakon rezultata 2:2. Drugi meč odigran je na proleće u Beogradu, a Nišlije su tada slavile rezultatom 0:1. Treći meč je odigran u okviru polufinala Kupa Srbije u Beogradu, a crno-beli su tada slavili rezultatom 1:0.  Četvrti meč odigran je nakon samo par dana u okviru plej-of faze, a Nišlije su tada slavile rezultatom 3:1. Peti meč bio je revanš susret u okviru polufinala Kupa Srbije, a završen je nerešenim rezultatom 1:1.


FOTO: partizan.rs

Nišlije na startu sezone još uvek traže pravu formu, a meč sa crno-belima šansa je da se u potpunosti vrate na pravi put. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Nišlija Milorad Kosanović koji je istakao da se nada pozitivnom rezultatu:

’’Ovo je još jedna u nizu utakmica protiv timova iz gornjeg dela tabele. Nadam se da ćemo sada biti pametniji, obazriviji, uporniji i bolji nego što je to bilo protiv Čukaričkog i Vojvodine. Dolazi nam odličan protivnik koga cenimo, ali ga se ne plašimo, bez obzira na to što smo mi još daleko od onoga što treba da budemo. Probaćemo da odigramo najbolje što možemo i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo pozitivan rezultat. Nisam zadovoljan mnogim stvarima. Nisam zadovoljan kako je ovaj tim postavljen i kako je fizički bio spremljen. Ekipa je igrala čovek na čoveka, što je veoma prosto i lako čitljivo i jako je teško sada da se stvari dovedu na svoje mesto za kratko vreme. Ja računam na samo trojicu igrača iz ekipe koja je postala vicešampion Srbije prošle sezone, Haskića, Todorovskog i Bondarenka. Možete samo da mislite koliko je teško zadržati Radnički u vrhu srpskog fudbala. Ja ovo ne pričam da bih se žalio, jednostavno takva je situacija i ja sam uveren da ćemo mi iz meča u meč biti sve bolji i bolji i da ćemo se pozicionirati tamo gde želimo da budemo. Što se tiče kadrovske situacije, Riota Noma, Saša Stojanović i Stefan Đorđević su i dalje povređeni, a bitna vest je da nam se oporavio štoper Lazar Đorđević. Ostali su spremni i konkurišu za startnu postavu. Pred nama je jak rival i u subotu ćemo sastaviti ekipu za koju smatramo da može da nam donese željeni rezultat protiv Partizana.’’


FOTO: partizan.rs

Gosti se spremaju da odigraju i treću utakmicu za samo šest dana, pa nema mnogo vremena za osvrtanje na prethodne susrete. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević koji je istakao da ne stiže ni da sabere utiske iz prethodnog meča, a već mora da se sprema za sledeći, i to protiv veoma opasnog rivala:

’’Polako postajem sam sebi dosadan. Imamo trening posle, pa ću onda znati kompletnu sliku, ali za sada deluje da ću imati na raspolaganju sve igrače. Čini se da su sanirani svi ti sitni problemi i računam da ću moći da izvedem najjači sastav. To je jedno od najtežih gostovanja u ligi i tako ćemo i nastupiti. Igramo protiv ekipe koja je uvek motivisana protiv nas, ima fenomenalne rezultate poslednjih godina i probaće da nas iznenade, tako da će nam trebati maksimum da bismo imali dobar rezultat. Deluje da je Radnički prošle godine imao jaču ekipu, ali to ne mora ništa da znači. I oni su u velikom problemu, kao i mi ili Zvezda, mnogo igrača odlazi i mnogo dolazi. To pravi problem na početku sezone, ali su izuzetno jaki. Meni je nezahvalno da poredim te ljude, imam izuzetno poštovanje prema treneru Kosanoviću. Jako teško će biti protiv njega, ima ogromno iskustvo, poznaje igrače, poznaje ligu. Rekao sam možda da je slabiji igrački, ali je zbog gospodina Kosanovića jači. On će sigurno doneti nešto novo, nije dugo tamo, ali će doneti nešto novo. Sigurno ću i ja biti na ispitu. Njihovi napadači su možda i najopasniji deo ekipe, ali apsolutno verujem igračima odbrane i golmanu Stojkoviću za koga mislim da je i dalje najbolji golman u ligi.’’


FOTO: partizan.rs

Derbi susret 10.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Partizana igra se danas, u subotu 28.septembra 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs