Niški Radnički u okviru 9.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Inđiji gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Gosti su vezali dva poraza u dva izuzetno značajna duela, pa će u ovom meču morati da pronađu način da ostvare trijumf. Šef stručnog štaba niškog tima Milorad Kosanović istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da od svojih igrača očekuje da ovaj meč odigraju maksimalno odgovorno:

’’Čeka nas veoma važna utakmica protiv tima koji je u dosadašnjem delu prvenstva pokazao da zna da igra fudbal. Njihovi rezultati su daleko slabiji od prikazane igre i to nas neće zavarati. Nama je ova utakmica jako važna posle dva vezana poraza od Čukaričkog i Vojvodine. Ovo je momenat kada moramo da se borimo za svaki bod, jer su nam bodovi i više nego potrebni, tako da u Inđiju odlazimo sa takvim željama i raspoloženjem. Na tom terenu nama ništa neće biti lako, ali moramo da se stegnemo i da meč odradimo maksimalno odgovorno. Uz sve poteškoće koje smo imali u ovom periodu neke stvari polako idu na bolje. Napredovali smo u fizičkoj pripremi, bolji smo i na planu igre. Lazar Đorđević se oporavio i biće u konkurenciji za startnu postavu. Trojica novajlija, Rebin Sulaka, Dušan Pantelić i Nemanja Nikolić se iz dana u dan sve bolje uklapaju u ekipu i to je veoma bitno za nas. Povređeni su nam Saša Stojanović, Stefan Đorđević i Riota Noma, a zbog crvenog kartona neće igrati ni Stefan Mihajlović. Mogu da kažem da će protiv Inđije igrati sličan sastav kao u prošlom meču sa Vojvodinom, ali imam nekoliko dilema. Razmatram da li da Bondarenko igra zadnjeg veznog ili levog beka, jer je još rano da u vatru gurnem Nikolića, mada on zaista dobro radi i nameće se. Na krilnim pozicijama još nisam prelomio ko će otpasti od trojca Jirka-Čumić-Кnežević. U svakom slučaju mi u Inđiju idemo samo sa jednom ciljem, a to je pobeda koja će nam vratiti mir pred mečeve protiv Budućnosti iz Dobanovaca u Kupu i protiv Partizana u prvenstvu, kojim ćemo zaokružiti ovaj neugodan ciklus.’’

Meč 9.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Inđije i Radničkog igra se sutra, u subotu 21.septembra 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs