Najbolji igrač 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nenad Lukić, dvostruki strelac za TSC u remiju sa ekipom Vojvodine u Novom Sadu.

Iza nas je još jedno odigrano kolo u kome su strelci bili izuzetno raspoloženi. Mreža se tresla čak 24 puta ili u proseku tri puta po utakmici. Jedan od najzaslužnijih za to je i dvostruki strelac na derbi susretu 5.kola između Vojvodine i TSC-a, napadač ekipe iz Bačke Topole Nenad Lukić. On je sa dva sjajna pogotka doneo vredan bod svojoj ekipi na izuzetno teškom gostovanju, čime su puleni Zoltana Saboa ostali neporaženi i zadržali mesto u samom vrhu tabele. Pokazao je da pored sjajnog osećaja za igru poseduje i razoran i izuzetno precizan udarac, kao i da će uz još nekolicinu iskusnih igrača iz ovog tima biti važan činilac u ostvarenju velikih ambicija ovog kluba. Treba reći da je ovoga puta izbor bio izuzetno težak, jer je sjajnu partiju pružio i prvotimac Partizana, mladi Filip Stevanović, koji je još jednom pokazao raskošan talenat. Presudila je težina protivnika, kao i atraktivnost pogodaka.


FOTO: fktsc.rs

Nenad Lukić (26) je rođen u Sremskoj Mitrovici, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao za Teleoptik, bugarsku Lokomotivu iz Plovdiva, Rad, Donji Srem, Spartak, Bežaniju, Radnik, Zemun, Borac iz Čačka i Inđiju, odakle je u januaru ove godine i stigao u Bačku Topolu. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U17, U18, U19, U20). Tokom aktuelne sezone bio je starter na svih pet mečeva, uz četiri postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: