Delibašić: Znamo koliko nas težak zadatak čeka

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1247

Beogradski Čukarički u okviru 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera.

Domaćini se nakon prvog poraza u Super ligi u duelu sa TSC-om pripremaju da ugoste ekipu koja im je prošle sezone pravila dosta problema, a svi u klubu nadaju se bodovima i povratku na pobednički kolosek. Pomoćnik u stručnom štabu ’’brđana’’ Pavle Delibašić istakao je da je kadrovska situacija loša, ali da će šansu dobiti mladi igrači:

’’Svaka naredna utakmica posle poraza je teška, tako će biti i nama protiv Proletera. U Senti nismo osvojili bodove, žao nam je zbog toga, posebno zbog činjenice da smo odigrali vrlo dobar meč, sve dok nismo morali da vršimo prinudne izmene koje su nas prilično poremetile. Na nama je da se sada konsolidujemo i da ostvarimo pobedu protiv Proletera. Znamo koliko nas težak zadatak čeka, upoznati smo sa kvalitetima rivala koji nas je namučio prošle sezone. Oni nisu najbolje krenuli, takođe će tražiti šansu da nadoknade propušteno. Na nama je da ih sprečimo u tome, s obzirom da su nam bodovi preko potrebni. Nećemo moći da računamo na povređene Darka Puškarića i Aleksandra Đorđevića, kao i na od ranije odsutnog Miladina Stevanovića. Ali, mi kao klub imamo trend da forsiramo mlade igrače, te su zamene uvek spremne. Baš protiv Proletera prethodne sezone Puškarić je uoči meča dobio temperaturu, a na njegovo mesto je uskočio Šapić koji je tu šansu sjajno iskoristio. Sada će neki drugi momci imati priliku da se pokažu. Rezultat nije prioritetan, ali su momci na početku sezone nagovestili ogroman potencijal. Svesno smo da će biti i oscilacija, mladoj ekipi nedostaje iskustva. Mi kao klub i stručni štab spremni smo da ih istrpimo, da ’’preleže’’ te ’’dečije bolesti’’, da bismo u budućnosti od tih momaka mnogo više dobili. A, opet, u klubu imamo i dovoljan broj iskusnijih igrača, koje mlađi cene i koji mogu mnogo čemu da ih nauče.’’

Meč 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Proletera igra se sutra, u subotu 17.avgusta 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.com

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte