Novosadski Proleter u okviru 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje na niškom stadionu ’’Čair’’ gde će odmeriti snage sa ekipom Radničkog.

Svesni su Novosađani da Nišlije još uvek nisu u željenoj formi, ali ulogu favorita bez dileme prepuštaju ekipi Radničkog. Novi šef stručnog štaba Milić Ćurčić, kome će ovo biti debitanstka utakmica u Super ligi, ipak veruje da će njegov tim uspeti u nameri da ostane neporažen:

’’Ekipa Radničkog vredi puno više od onoga što je pokazala u dve evropske utakmice. Dvomeč sa Florom nije pravo merilo vrednosti drugoplasirane ekipe Srbije u prošlom prvenstvu. Favoriti su svakako, makar na papiru. Кolega Кrunić na raspolaganju ima kompaktan tim i dosta iskusnih igrača i nema sumnje da će  dati maksimum da bi prvenstvo počeli u pobedničkom ritmu. Mi u Niš ne nosimo belu zastavu i svakako ćemo  ući u utakmicu sa velikom željom da je dobijemo. Кompletne pripreme prošli smo bez ijedne ozbiljnije povrede, što je zasluga  stručnog štaba, najviše trenera Gorana Vukovića zaduženog za kondiciju i lekarskog tima, na čelu sa doktorom Danijelom Župićem i fizioterapeutima Stefanom i Ljubišom Dimitrovim. Uvežbavali smo sve formacije i spremni dočekujemo prvenstvene  izazove, prvi u Nišu. Na Čair odlazimo s namerom da se nadigravamo , da odigramo otvorenu utakmicu  sa čvrstom verom da možemo da ostanemo neporaženi. Radnički zaista cenimo, ali verujemo u svoj kvalitet.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Proletera igra se danas, u nedelju 21.jula 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Proleter