Novosadska Vojvodina u okviru 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije na stadionu ’’Slavko Maletin vava’’ u Bačkoj Palanci dočekuje ekipu Mačve iz Šapca.

Novosađani u novu sezonu ulaze sa novim-starim stručnim štabom i starim ambicijama, da se vrate ekipu u borbu za trofeje i Evropu. Šef stručnog štaba Nenad Lalatović istakao je uoči ovog susreta da ekipa još uvek nije uigrana, jer pojačanja stižu ’’u hodu’’, ali da je cilj svakako pobeda:

’’Prvo kolo je uvek neizvesno, pogotovo što još uvek pravimo ekipu i pojačanja dolaze u hodu. Da bi se uigrala i bila na nivou koji želim, ekipi će sigurno biti potrebno još vremena, ali za nas izgovori ne postoje, a ja alibi nikada nisam tražio, te ćemo dati sve od sebe da već od prvog kola počnemo da pobeđujemo i odvedemo Vojvodinu među prva četiri tima na tabeli. Vojvodina kao klub i Novi Sad kao grad to apsolutno zaslužuju. Mačva je kvalitetan tim, sa kvalitetnim trenerom. Istakli su da im teren u Bačkoj Palanci odgovara, jer su prošle sezone tamo pobedili Bačku sa 0:1, ali sada neće igrati protiv Bačke, nego protiv Vojvodine. Mi bismo više voleli da igramo na našem „Karađorđu“, ali s druge strane, bolje je da od utakmice protiv Rada i posle imamo dobar teren. Sutra će se igrati na 30-40 minuta vožnje od naše baze, tako da nam to nije tako teško palo i daćemo sve od sebe da naše navijače obradujemo prvom pobedom i sa osvojena tri boda.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Mačve igra se danas, u subotu 20.jula 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.