Aktuelni šampion, ekipa Crvene zvezde u okviru 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Ivanjice, povratnike u elitni rang, ekipu Javor Matisa.

Crveno-beli i u ovu sezonu ulaze sa šampionskim ambicijama, a za razliku od protivnika već su u takmičarskom ritmu, zbog učešća u evropskim kvalifikacijama. Šef stručnog štaba Vladan Milojević istakao je da forma još uvek nije na željenom nivou, ali da nije nezadovoljan trenutnim tokom stvari:

’’Želim bolju sezonu od prethodne. Da vidimo lep fudbal, da bude što više navijača na tribinama i da svi uživaju u takmičenju. Nismo imali mnogo vremena za odmor i već smo ušli u takmičarske duele, pre većine superligaša. Svi, a najviše igrači, se raduju početku prvenstva. Dolazi nam ekipa koja je ostavila dobar trag u Super ligi u prethodnom periodu, uprkos činjenici da se prošle sezone takmičila u Prvoj ligi. Gospodin Lazović radi se dosta ljubavi svoj posao i Javor je uvek bio tvrd orah. Očekuje nas teška i ozbiljna utakmica i tako ćemo se i ponašati. Spremićemo se maksimalno i sa željom da krenemo na najbolji način. Ne možemo da poredimo prošlu i ovu sezonu. Fudbal je živa igra, dolazi do promena igračkog kadra i sistema, svaka sezona je drugačija. Imali smo sjajnu sezonu iza nas. Zaboravljamo učinjeno i spremamo se za izazove ispred nas. Na fizičkom i taktičkom planu nismo na nivou koji želimo. Prosto je nemoguće jer nije isto igrati prijateljske i zvanične utakmice. U proverama nemate pritisak rezultata koji dolazi sa početkom kvalifikacija i prvenstva i potrebno je vreme da bi se sve sleglo. Voleo bih da sve što pre dođe na određeni nivo, ali nisam nezadovoljan trenutnim tokom stvari.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Javor Matisa igra se danas, u subotu 20.jula 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com