Letnji prelazni rok za sezonu 2019/20 donosi kao i uvek velike kadrovske promene u svim superligaškim klubovima, a mi ćemo kada su u pitanju dolasci igrača pratiti dešavanja na dnevnom nivou i izveštavati vas samo o zvaničnim transferima.

(08/07/2019) - Povratak Brežančića u Partizan

Uprava Partizana danas je i zvanično u svoj tabor dovela iskusnog Rajka Brežančića.

Rajko Brežančić (29) igra prvensteno na poziciji levog beka i u redove crno-belih stiže iz španske Malage, dok je prethodnih godina igrao i za Huesku, AZ Alkmar, Čukarički i brojne druge srpske klubove uključujući i Partizan 2007. godine.


FOTO: partizan.rs

(08/07/2019) - Vanja Marković novo pojačanje Vojvodine

FK Vojvodina je potpisao dvogodišnji ugovor sa Vanjom Markovićem koji igra na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Vanja Marković (25) je prošao fudbalsku školu Partizana a seniorsku karijeru je započeo u timu Korona Kielce (Poljska), da bi potom igrao za skopski Vardar kao i portugalski Farense.


FOTO: fkvojvodina.rs

(05/07/2019) - Nikola Srećković potpisao za FK Spartak Žk

Uprava FK Spartak Ždrepčeva krv potpisala je trogodišnji ugovor sa talentovanim napadačem Nikolom Srećkovićem.

Nikola Srećković (23) potiče iz omladinske škole FK Rad a do sada je nastupao za Voždovac i Vojvodinu odakle i dolazi u redove Subotičana.


FOTO: fkspartak.com

(05/07/2019) - Milan Bojović novo ime u napadačkom redu Radničkog

FK Radnički je dobio veliko pojačanje u napadačkoj liniji dovođenjem Milana Bojovića iz ekipe Mladost Lučini.

Milan Bojović je iskusni napadač koji će svakako pojačati konkurenciju u napadu nišlija pred kvalifikacione utakmice koje im predstoje. Bojović je karijeru započeo u Partizanu, a nastupao je i za Radnički Stobek, Srem, Teleoptik, Čukarički, Jagodinu, Vojvodinu i Mladost. U inostranstvu igrao je i u Bnei Sakhimu, Larisi, Kaisaru i Žetsuu.


FOTO: fkradnickinis.rs

(04/07/2019) - Povratak Bogdana Miloševića u redove Mladosti

Ekipa Mladosti iz Lučana biće jača u odbrambenoj liniji za povratnika Bogdana Miloševića sa kojim je klub potpisao novi ugovor.

Bogdan Milošević (30) svoje prve fudbalske korake napravio je upravo u Lučanima gde je još od kadetskih dana branio boje Mladosti. Pored Mladosti nastupao je i za Slogu iz Bajine Bašte kao i za francuske klubove Tur i Laval.


FOTO: fkmladostlucani.com

(04/07/2019) - Meleg i Jirka u redovima Radničkog

Uprava Radničkog iz Niša potpisala je ugovore o pozajmici sa igračima Crvene zvede Dejanom Melegom i Erikom Jirkom

Dejan Meleg (24) je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Vojvodinu, Ajaks, Kajzerispor, Levadiakos i Crvenu zvezdu.

Erik Jirka (21) je mladi reprezentativac Slovačke, igra na poziciji desnog krila i uz Melega će svakako predstavljati veliko pojačanje u veznom redu nišlija.


FOTO: fkradnickinis.rs

(03/07/2019) - Žander peto pojačanje FK Crvena zvezda

Iskusni levi bek Žander stavio je paraf na dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Jander Ribeiro Santana (30) u redove šampiona Srbije stiže iz kiparskog Pafosa, primarno igra na poziciji levog beka dok može da nastupa i na poziciji defanzivnog veznog igrača.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(03/07/2019) - Lazar Đorđević novo pojačanje Radničkog

FK Radnički angažovao je iskusnog Lazara Đorđevića čime je pojačao odbrambenu liniju s obzirom da Lazar podjednako dobro igra i na poziciji beka i štopera.

Lazar Đorđević (26) je u Srbiji nastupao za Palilulac i Vojvodinu a svoju inostranu karijeru je gradio u Slovačkoj (Košice i Podbrezova), Severnoj Makedoniji (Sileks) i Češkoj (Karvine).


FOTO: fkradnickinis.rs

(02/07/2019) - Tomić novo pojačanje Inđije

FK Inđija potpisala je ugovor sa Branislavom Tomićem doskorašnjim igračem OFK Bačka.

Branislav Tomić (24) igra na poziciji krilnog igrača i do sada je nastupao za Borac iz Čačka, Polet Ljubić, Metalac i OFK Bačka, a prema izjavi Jovana Golića, trenera FK Inđija, Tomić je izuzetno brz igrač i pretstavlja neophodno pojačanje za sistem igre koji gaji FK Inđija.


FOTO: Anđelko Belić / fkindjija.com

(02/07/2019) - Sadik stigao na pozajmicu u FK Partizan

FK Partizan doveo je napadača Umara Sadika na jedeogodišnju pozajmicu iz italijanske Rome.

Umar Sadik (22) je poreklom iz Nigerije a od 2014. godine nastupa u italijanskim klubovima uglavnom kao pozajmljeni igrač.


FOTO: partizan.rs

(02/07/2019) - Portugalac Tomane novo pojačanje crveno-belih

Uprava FK Crvena zvezda potpisala je trogodišnji ugovor sa iskusnim portugalskim napadačem.

António Manuel Fernandes Mendes (26) nastupao je uglavnom za portugalske klubove: Boavistu, Gimaraeš, Arouku a u redove crveno-belih dolazu iz Tondele i svakako će predstavljati veliko pojačanje u napadu.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(02/07/2019) - Napadač Nemanja Čović novi igrač Vojvodine

FK Vojvodina je potpisivanjem ugovora na dve plus jednu sezonu angažovala iskusnog napadača Nemanju Čovića.

Nemanja Čović (28) - u redove novosađana stiže iz komšijskog Proletera u kome je i započeo karijeru da bi potom nastupao još za Vojvodinu, Spartak, Donji Srem, Spartak Semej (Kazahstan), Šahtjor Soligorsk (Belorusija), Minsk (Belorusija) i PAS Lamiju (Grčka).


FOTO: fkvojvodina.rs

(29/06/2019) - FK Vojvodina predstavila osam novih fudbalera

Sportski direktor novosađana Nikola Lazetić u FC "Vujadin Boškov" predstavio je 8 novih prvotimaca: Nikolu Drinčića, Marka Đurišića, Petra Bojića, Jovana Kokira, Nikolu Vasiljevića, Đorđa Đurića i Miodraga Gemovića i Mirka Topića.

Najzvučnije pojačanje među ovim imenima svakako je Nikola Drinčić, bivši fudbaler Partizana, Spartaka iz Moskve, Krasnodara, a u redove novosađana dolazi iz niškog Radničkog.


FOTO: fkvojvodina.rs

(30/07/2019) - Stojčev pojačao Zmajeve

FK Voždovac u svoje redove je doveo još jednog iskusnog veznog igrača, a u pitanju je Miloš Stojčev

Miloš Stojčev je u mlađim kategorijam nastupao za ekipu Crvene zvezda dok je na senirskom nivou branio boje Vojvodine i Borca. U inostranstvu Stojčev je igrao i u MLS ligi za Kanzas Siti, dok je u prvenstvu BIH nastupao je za FK Sarajevo.


FOTO: fkvozdovac.rs

(29/06/2019) - Ostojić novo ime u redovima Nišlija

FK Radnički iz Niša potpisao je ugovor sa Ivanom Ostojićem koji igra na poziciji desnog beka i štopera.

Ivan Ostojić (30) je započeo karijeru u FK Dolina iz Padine, da bi potom nastupao za Košice, Spartak Mjavu, Karmiotusu i Duklu iz Praga.


FOTO: fkradnickinis.rs

(28/06/2019 – TSC) – Napadač Borko Duronjić je novi igrač TSC-a

Fudbalski klub TSC je angažovao još jedno pojačanje za premijernu superligašku sezonu. Novi igrač kluba iz Bačke Topole je mladi krilni napadač Borko Duronjić.

Borko Duronjić (21) je rođen u Banjaluci, igra na poziciji desnog krilnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i OFK Beograd. Afirmaciju je stekao u ekipi Voždovca, odakle je i stigao u Bačku Topolu. Tokom prethodne sezone zabeležio je 32 nastupa za ’’zmajeve’’ u domaćim takmičenjima, uz dva postignuta pogotka. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-17, U-18, U-19).


FOTO: FK TSC

(28/06/2019 – Voždovac) – Reprezentativac Litvanije novo pojačanje ’’zmajeva’’

Fudbalski klub Voždovac je angažovao još jedno letnje pojačanje. Novi član ’’zmajeva’’ je litvanski reprezentativac, mladi Justas Lasickas.

Justas Lasickas (21) je rođen u Litvaniji, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u ekipi Žalgirisa. Tokom karijere je nastupao za ekipu Zemuna, kao i poljsku ekipu Jagiellonia, odakle je stigao na Dušanovac. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje, kao i šest nastupa za najjaču selekciju.


FOTO: fkvozdovac.rs

(27/06/2019 – Voždovac) – Još jedno zvučno pojačanje u redovima ’’zmajeva’’

Uprava Voždovca angažovala je još jedno zvučno pojačanje u letnjem prelaznom roku. Novajlija u redovima ’’zmajeva’’ je defanzivac Marko Živković.

Marko Živković (25) je rođen u Smederevu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za Teleoptik, Partizan, Vojvodinu, litvansku ekipu Suduva, slovačku Dunajska Streda i Radnički iz Niša, odakle je i stigao na Dušanovac. Tokom prethodne sezone zabeležio je samo 3 superligaška nastupa za Nišlije.


FOTO: fkvozdovac.rs

(27/06/2019 – Crvena zvezda) – Crveno-beli angažovali iskusnog španskog vezistu

Novo pojačane aktuelnog šampiona, ekipe Crvene zvezde, je iskusni španski fudbaler Hose Alberto Kanjas. On je sa crveno-belima potpisao ugovor na dve godine.

Jose Alberto Canas (32) je rođen u Kadizu (Španija), igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za španske ekipe Betis B i Real Betis, engleski Svonsi, španski Espanjol i grčki PAOK, odakle je i stigao u Beograd. Tokom prethodne sezone zabeležio je 27 nastupa za grčki klub u svim takmičenjima, uz dva postignuta pogotka.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(26/06/2019 – Voždovac) – Iskusni Miloš Bosančić novo pojačanje ’’zmajeva’’

Fudbalski klub Voždovac ugovorio je saradnju sa iskusnim Milošem Bosančićem koji se odmah pridružio saigračima na pripremama u Sloveniji.

Miloš Bosančić (31) je rođen u Rumi, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i Partizan. Seniorsku karijeru gradio je u Partizan, portugalski klub Boavista, OFK Beograd, Čukarički , češki klub Slovan Liberec, južnokorejski Gyeongnam, Crvenu zvezdu, kineski Zheijang Greentown, tajlandski BEC Tero Sasana, ponovo Slovan Liberec i azerbejdžanske klubove Keshla i Sabah, odakle je i stigao na Dušanovac. Zabeležio je i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-21).


FOTO: fkvozdovac.rs

(25/06/2019 – Partizan) – Crno-beli predstavili i četvrto letnje pojačanje

Fudbalski klub Partizan je predstavio i četvrto letnje pojačanje, a redove crno-belih je pojačao mladi reprezentativac Aleksandar Lutovac. On je stigao kao slobodan igrač i potpisao je ugovor na četiri godine, a zadužio je dres sa brojem 97.

Aleksandar Lutovac (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Tokom seniorske karijere nastupao je jedino za prvi tim Rada, odakle je i stigao u Humsku. Tokom prethodne sezone zabeležio je 18 superligaških nastupa, uz jedan postignut pogodak. Sakupio je i veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-16, U-18, U-19, U-21).


FOTO: partizan.rs

(23/06/2019 – Vojvodina) – Nova uprava Novosađana predstavila Nemanju Vučića

Nova uprava novosadske Vojvodine predstavila je danas Nemanju Vučića, mladog i izuzetno talentovanog igrača koji je potpisao trogodišnji ugovor.

Nemanja Vučić (23) je rođen u Kosovskoj Mitrovici, može da igra na pozicijama levog beka i levog krila, a u mlađim kategorijama nastupao je za Trepču, čačanske ekipe Slobodu i Borac i Novi Pazar. Kasnije je nastupao za FAP iz Priboja i Zemun, odakle je i stigao u Novi Sad. Tokom minule sezone zabeležio je 18 superligaških nastupa, uz tri postignuta pogotka.


FOTO: fkvojvodina.rs

(23/06/2019 – Čukarički) – ’’Brđani’’ predstavili novajliju Nikolu Ćirkovića

Nakon povrede Miladina Stevanovića uprava ’’brđana’’ je brzo pronašla zamenu na poziciji desnog beka. Jednogodišnji ugovor potpisan je sa Nikolom Ćirkovićem koji na Banovo brdo stiže iz redova ’’zmajeva’’.

Nikola Ćirković (27) je rođen u Priboju, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za Borac iz Čačka, Metalac, beloruski Minsk i Voždovac, odakle je i stigao na Banovo brdo. Tokom minule sezone je zabeležio 36 nastupa u domaćim takmičenjima. Zabeležio je dva nastupa za nacionalni tim Srbije u prijateljskim mečevima.


FOTO: fkcukaricki.rs

(22/06/2019 – Voždovac) – Iskusni Nemanja Nikolić novo pojačanje ’’zmajeva’’

Još jedno pojačanje stiglo je u redove ’’zmajeva’’, ovoga puta u veznom redu. Ugovor sa fudbalskim klubom Voždovac potpisao je prekaljeni internacionalac Nemanja Nikolić.

Nemanja Nikolić (31) je rođen u Valjevu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao za Spartak, OFK Grbalj, Crvenu zvezdu, OFK Beograd, beloruske klubove Dinamo Minsk i BATE Borisov, Voždovac, izraelske klubove Hapoel Tel Aviv i Hapoel Raanana, kao i beloruski Minsk, odakle se i vratio na Dušanovac. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore, kao i 12 nastupa za seniorsku selekciju.


FOTO: fkvozdovac.rs

(21/06/2019 – Voždovac) – Voždovčani predstavili još dva letnja pojačanja

Ekipa Voždovca je u jednom danu predstavila nova dva pojačanja za predstojeću sezonu, a ugovore sa ovim klubom potpisali su golman Marko Trkulja i mladi napadač Viktor Živojinović.

Marko Trkulja (29) je rođen u Beogradu, igra na poziciji golmana, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao za Lisović, Radnički Pirot, Resnik, Železničar, Sopot, Crvenu zvezdu, Spartak, Zemun, Kolubaru, filipinski Davao Aguilas i Sinđelić, odakle je i stigao na Dušanovac. Tokom prethodne sezone zabeležio je 30 prvoligaških nastupa.


FOTO: fkvozdovac.rs

Viktor Živojinović (20) je rođen u Beogradu, igra na poziciji napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Nastupao je i za Grafičar, kao i Jedinstvo iz Uba, odakle je stigao na Dušanovac.


FOTO: fkvozdovac.rs

(21/06/2019 – Crvena zvezda) – Crveno-beli pojačali konkurenciju na golu, stigao reprezentativac

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda angažovala je reprezentativnog golmana Nikolu Vasiljevića sa kojim je potpisan četvorogodišnji ugovor.

Nikola Vasiljević (22) je rođen u Nišu, igra na poziciji golmana, a tokom juniorske karijere nastupao je za Radnički iz Niša i Slobodu iz Užica. Punu afirmaciju stekao je u ekipi Radnika iz Surdulice, gde je proveo prethodne četiri sezone i odakle je stigao u Beograd. Tokom prethodne sezone zabeležio je 35 superligaških nastupa. U biografiji je zabeležio i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-16, U-17), a od nedavno je i na spisku seniorske selekcije.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(20/06/2019 – Mladost) – Ivan Obrovac predstavljen kao pojačanje Mladosti za novu sezonu

Ekipa Mladosti je predstavila značajno pojačanje za novu superligašku sezonu. Ugovor sa Lučancima potpisao je iskusni vezni fudbaler Ivan Obrovac.

Ivan Obrovac (32) je rođen u Šapcu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za fudbalski klub Rad. Tokom seniorske karijere je nastupao i za BSK iz Borče, Radnički 1923, Hajduk iz Kule, Novi Pazar i Mačvu, odakle je i stigao u Lučane. Tokom minule sezone zabeležio je 23 nastupa u domaćim takmičenjima, uz jedan ostignut pogodak, U biografiji ima i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-21).


FOTO: fkmladostlucani.com

(19/06/2019 – Radnički Niš) – Još dva pojačanja Radničkog uoči polaska u Sloveniju

Uoči odlaska na drugu fazu priprema koju će obaviti u Sloveniji Nišlije su predstavile još dva pojačanja za novu sezonu. Dres vicešampiona zadužili su golman Nikola Petrović i vezni fudbaler Luka Čermelj.

Nikola Petrović (31) je rođen u Beogradu, a tokom karijere je branio golove Teleoptika, Partizana, slovenačke ekipe DNŠ Zavrč i Napretka, odakle je i stigao u Niš. Tokom prethodne sezone zabeležio je 39 nastupa za kruševački tim u domaćim takmičenjima.

Luka Čermelj (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za OFK Beograd. Kasnije je nosio dresove Sinđelića, Brodarca, IMT-a i Teleoptika, odakle je i stigao u Niš. Tokom prethodne sezone zabeležio je 34 nastupa za zemunski tim u domaćim takmičenjima, uz jedan postignut pogodak.


FOTO: fkradnickinis.rs

(18/06/2019 – Inđija) – Još jedno pojačanje u redovima novog superligaša

Novo pojačanje fudbalskog kluba Inđija za predstojeću superligašku sezonu je napadač Dženan Plojović.

Dženan Plojović (24) je rođen u Novom Pazaru, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za subotičku ekipu Bačka 1901, Jošanicu, FAP iz Priboja, turski Modafen Spor, Jagodinu i Novi Pazar, odakle je i stigao u Inđiju. Tokom prolećne polusezone u prvoligaškom društvu zabeležio je 14 nastupa i postigao 10 pogodaka.

(17/06/2019 – TSC) – Predstavljeno i četvrto pojačanje tima iz Bačke Topole

Uprava superligaša iz Bačke Topole predstavila je već četvrto pojačanje od starta letnjeg prelaznog roka. Ugovor je potpisan sa mladim defanzivcem Bojanom Balažom.

Bojan Balaž (18) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selkcije naše zemlje (U-17, U-19).


FOTO: FK TSC

(16/06/2019 – Voždovac) – Prvo letnje pojačanje ’’zmajeva’’ je Nenad Cvetković

Ekipu Voždovca pojačao je defanzivac Nenad Cvetković koji je tako postao prvi novajlija ’’zmajeva’’ u letnjem prelaznom roku.

Nenad Cvetković (23) je rođen u Užicu, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Kao pozajmljeni fudbaler crveno-belih nastupao je za beogradske ekipe IMR i Rad, a potom je u januaru 2016.godine prešao u Zemun, odakle je i stigao na Dušanovac. Tokom minule sezone zabeležio je 18 nastupa za zemunski tim u domaćim takmičenjima, uz dva postignuta pogotka.


FOTO: fkvozdovac.rs

(14/06/2019 – Inđija) – Vasilije Janjić je novo letnje pojačanje ekipe Inđije

Uprava fudbalskog kluba Inđija je angažovala i drugo letnje pojačanje, ovoga puta na krilnoj poziciji. Novi član ovog kluba je Vasilije Janjić.

Vasilije Janjić (24) je rođen u Užicu, igra na poziciji levog krila, a u mlađim kategorijama nastupao je za Crvenu zvezdu, Partizan i Teleoptik. Tokom seniorske karijere nastupao je za OFK Beograd, Voždovac, Sinđelić i Zemun, odakle je i stigao u Inđiju. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-16).


FOTO: FK Inđija

(14/06/2019 – Partizan) – Predstavljena prva tri letnja pojačanja crno-belih

Na stadionu Partizana predstavljena su prva tri pojačanja crno-belih u letnjem prelaznom roku. Ugovore sa klubom iz Humske su potpisali Dominik Dinga, Periša Pešukić i Igor Vujačić.

Dominik Dinga (21) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u novosadskoj Vojvodini. U Partizan je stigao iz ruskog Urala, gde je proveo nešto više od tri godine. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zamlje (U-16, U-17, U-18, U-19).

Periša Pešukić (21) je rođen u Crnoj Gori, igra na poziciji desnog beka, a karijeru je započeo u Zeti iz Golubovaca. Nastupao je potom za Rudar iz Pljevalja i Budućnost iz Podgorice, odakle je i stigao u Humsku.

Igor Vujačić (24) je rođen u Podgorici, igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u Zeti iz Golubovaca. Nastupao je potom i za Vojvodinu, poljsku ekipu Widzew Lodz, Mogren iz Budve i ponovo Zetu, odakle je i stigao u Humsku. Nastupao je za mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore (U-19, U-21), a zabeležio je i dva nastupa za najjaču selekciju svoje zemlje.


FOTO: partizan.rs

(13/06/2019 – Radnički Niš) – Iskusni golman četvrto pojačanje Nišlija

Uprava niškog Radničkog angažovala je i četvrto letnje pojačanje, ovoga puta na poziciji golmana. Ugovor je potpisan sa iskusnim golmanom Markom Kneževićem.

Marko Knežević (30) je rođen u Beogradu, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je branio i mreže Teleoptika, Metalca, Kolubare, banjalučkog Borca, zrenjaninskog Banata, Radničkog 1923, Bežanije, Javor Matisa, Smedereva 1924 i Voždovca, odakle je i stigao u Niš. Tokom prethodne sezone zabeležio 8 nastupa za ’’zmajeve’’. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-17, U-19).


FOTO: fkradnickinis.rs

(12/06/2019 – Inđija) – Prvo letnje pojačanje Inđije je povratnik Milan Janjić

Prvo letnje pojačanje ekipe Inđije za predstojeća superligaška iskušenja je povratnik u ovaj klub iz inostranstva, Milan Janjić.

Milan Janjić (26) je rođen u Vranju, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a ponikao je u beogradskom Radničkom. Tokom seniorske karijere nastupao je za Rad, Budućnost iz Dobanovaca, Srem iz Jakova, OFK Žarkovo, Bežaniju, Inđiju i kazahstanski Kaspiy Aktau, odakle se i vratio u Inđiju.


FOTO: fkindjija.com

(11/06/2019 – Radnički Niš) – Još dva pojačanja na Čairu, stigli Tomić i Batrović

Nova dva fudbalera pojačala su redove vicešampiona Radničkog. Jednogodišnji ugovor potpisao je iskusni Nemanja Tomić, dok je dvogodišnji ugovor potpisao Velko Batrović.

Nemanja Tomić (31) je rođen u Kragujevcu, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Radnički 1923, Teleoptik, Partizan, turske ekipe Genclerbirligi i Giresunspor, kao i grčku ekipu Trikala. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U21), kao i pet nastupa za najjaču selekciju. U redove Zemunaca stigao je u oktobru prošle godine, kao slobodan igrač, i zabeležio 20 nastupa, uz 4 postignuta pogotka.


FOTO: fkradnickinis.rs

Veljko Batrović (25) je rođen u Podgorici,  igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u mlađim kategorijama nastupa je za Zetu, Bubamaru i Partizan. Tokom seniorske karijere nastupao je za Zetu, poljski Widzev Lodz, slovenačke ekipe DNŠ Zavrč, Domžale i Krško, kao i bugarski Eter, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: fkradnickinis.rs

(10/06/2019 – TSC) – Iskusni vezni fudbaler treće letnje pojačanje ekipe TSC-a

Treće letnje pojačanje novog superligaša TSC-a je iskusni vezni fudbaler sa dugim stažom u elitnom rangu, Janko Tumbasević.

Janko Tumbasević (34) je rođen u Šapcu, može da igra na pozicijama defanzivnog i centralnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Milicionar, Zetu, Vojvodinu, moldavske ekipe Zimbru i Dacia, Spartak i Mladost iz Lučana, odakle je i stigao u Bačku Topolu. Tokom minule sezone je za lučanski tim odigrao 35 mečeva u domaćim takmičenjima i postigao 7 pogodaka. Zabeležio je nekoliko nastupa za nacionalnu selekciju Crne Gore.


FOTO: FK TSC

(07/06/2019 – TSC) – Drugo letnje pojačanje predstavljeno u prostorijama TSC-a

Drugo pojačanje novog superligaša TSC-a je povratnik u srpski fudbal, iskusni Goran Antonić, koji je predsatvljen u prostorijama kluba iz Bačke Topole.

Goran Antonić (28) je rođen u Sremskoj Mitrovici, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za LSK, Palić, Spartak, kiparski Nea Salamis, norveški Elverum i jermenski Alashkert, odakle je i stigao u Bačku Topolu. Tokom minule sezone za klub iz Jerevana je zabeležio 19 nastupa u domaćim i evropskim takmičenjima.


FOTO: FK TSC

(31/05/2019 – Radnički Niš) – Nišlije angažovale prvo pojačanje, stigao napadač

Uprava niškog Radničkog angažovala je prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Novi fudbaler Nišlija je napadač Milan Makarić koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Milan Makarić (23) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom seniorske karijere nastupa je za Proleter, Vojvodinu, Spartak, Zvijezdu 09 i OFK Bačka, odakle je i stigao u Niš. Tokom prethodne sezone zabeležio je 32 nastupa za OFK Bačka u svim takmičenjima, uz 5 postignutih pogodaka.


FOTO: fkradnickinis.rs

(31/05/2019 – Crvena zvezda) – Crveno-beli angažovali prvo letnje pojačanje

Prvo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku je defanzivac Radovan Pankov koji je potpisao trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem šest.

Radovan Pankov (23) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji štopera, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom seniorske karijere nastupa je za Vojvodinu, ruski Ural, kiparski AEK iz Larnake i Radnički iz Niša, odakle je i stigao u Beograd. Tokom prethodne sezone zabeležio je 42 nastupa za Radnički u svim takmičenjima, uz 5 postignutih pogodaka. Nastupao je za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje, a bio je član tima koji je 2015.godine na Svetskom prvenstvu (U-20) na Novom Zelandu osvojio titulu prvaka sveta.


FOTO: fkradnickinis.rs

(29/05/2019 – TSC) – Prvo letnje pojačanje TSC-a stiže iz Bačke Palanke

Uprava novog superligaša iz Bačke Topole predstavila je prvo pojačanje za takmičenje u elitnom rangu. Novi član ekipe TSC-a je defanzivac Srđan Grabež.

Srđan Grabež (28) je rođen u Apatinu, igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karije nastupao je za ekipe Vrbasa i Mladosti iz Apatina. Nakon nastupa za seniorski tim apatinskog kluba karijeru je nastavio u slovačkim ekipama Dubnica i Spartak Trnava, a potom u domaćim ekipama Bratstvo, Elan i OFK Bačka, odakle je i stigao u Bačku Topolu. Tokom prethodne sezone je zabeležio 24 nastupa u domaćim takmičenjima, uz dva postignuta pogotka.


FOTO: FK TSC