Nakon veoma kratke pauze, zbog mečeva baraža za plasman u elitni rang, fudbaleri Inđije su se juče okupili na svom stadionu kako bi započeli pripreme za sezonu 2019/20.

Fudbaleri Inđije su nakon naporne sezone i uspešno okončanog baraža za popunu Super lige Srbije već započeli proces priprema za superligaška iskušenja. Na prozivku se javilo 27 igrača, praktično istih onih koji su i okončali sezonu za nama.

Na spisku igrača koji su započeli pripreme nalaze se: Miloje Preković, Dejan Stanivuković, Ivan Rogač, Nikola Anđelković, Milijan Ilić, Božidar Veličković, Nenad Kočović, Alija Izberović, Nemanja Vidić, Srđan Dimitrov, Saša Višnjić, Nemanja Bosančić, Boško Vraštanović, Igor Maksimović, Ognjen Bjeličić, Mihajlo Banjac, Milan Janjić, Zerafa Jamie, Ognjen Damnjanović, Nebojša Bastajić, Nikola Dimitrijević, Bađi Badara, Aleksa Andrejić, Nebojša Ivančević, Aleksa Mrđa. Prvom timu su priključeni omladinci Jovan Bobar i Dejan Živković. Kao prvo pojačanje bio je prisutan i Milan Janjić.


Šef stručnog štaba Srđan Blagojević istakao je da je pauza bila prekratka, ali da je prvenstvo blizu i da je neophodno započeti sa radom:

’’Prvi put posle dužeg niza godina imamo ovu kratku pauzu, praktično malo više od dve nedelje, što iziskuje adaptaciju na novonastale uslove. Ali, moramo da počnemo sa radom, imamo praktično pet i po nedelja do početka prvenstva. Novi izazovi su ispred nas, koji počinju danas, a postavili smo ispred nas nove zadatke. Primarni zadatak je da napravimo korak napred u svakom smislu u odnosu na prethodnu sezonu, kako na organizacionom planu kada je klub u pitanju, tako i kada je u pitanju igra, igrački kadar, kvalitet. Jednostavno podizanje na viši nivo u svakom mogućem smislu, kako bi bili konkurentni i adekvatno odgovorili na zahteve u Super ligi. Mi smo u prethodnom periodu bili isključivo fokusirani na baraž, na ono što je tada bilo ispred nas. Samo smo se bavili tim utakmicama i nismo napravili neke velike planove, ideje, kako da funkcionišemo u slučaju ulaska u Super ligu. To je ono što je sada jedan ogroman izazov ispred svih nas u svakom segmentu. Kada se to desilo, što se već desilo i kada smo napravili ovaj istorijski uspeh, primorani smo da u kratkom roku obavimo veliki deo posla. Između ostalog primarni cilj je da adekvatno ojačamo i pripremimo igrački kadar. U ovom trenutku počinjemo sa starim snagama pripremni period. Naravno, sa nekim igračima koji su tu od ranije su već obavljeni razgovori, obzirom da Super lige donosi pravilo da svi igrači moraju da imaju profesionalne ugovore, što do sada u FK Inđija nije bio slučaj. Sve to iziskuje jedan novi drugačiji pristup i jednostavno pokušavamo, trudimo se i nadam se da ćemo uspeti u nekom narednom periodu, da sastavimo ekipu koja će moći adekvatno da odgovori zahtevima na početku takmičenja. Znate i sami da letnji prelazni rok traje jako dugo, sve do 1.septembra, praktično sve do šestog-sedmog kola. Biće dosta promena u igračkim kadrovima ekipa, tako verovatno i kod nas, ali već sada smo u nekim razgovorima, sa nekim igračima za koje smatramo da mogu da predstavljaju pojačanje za ovaj rang takmičenja u FK Inđija. Nadam se da će u narednim danima biti vesti na tom planu.’’

Ekipa Inđije je pripreme započela na sopstvenim terenima, a detaljne planove vezane za pripremni period izneo je direktor kluba Dragan Pilipović:

’’Nekoliko dana će se raditi u Inđiji. Nakon toga u ponedeljak idemo u Kučevo. Tamo imamo odlične uslove za rad i boravićemo i raditi sedam dana. Potom smo opet u Inđiji sedam dana, pa idemo u Sloveniju. Idemo u Sloven Gradec, staru bazu FK Inđija. Tamo ćemo ostati desetak dana i vraćamo se desetak dana pred početak prvenstva. Generalna proba će verovatno biti sa ekipom Rada, ali ne mogu da kažem sigurno zato što je tek sutra izvlačenje parova, pa u slučaju da se sa Radom sastajemo u prvih par početnih kola, to ćemo odložiti.’’


Pogledajte prilog Sportin Inđija sa početka priprema: