Na beogradskoj Banjici su juče započele pripreme ekipe Rada za novu superligašku sezonu u kojoj će ’’građevinari’’ pokušati da izbegnu grčevitu borbu za opstanak.

Nakon zasluženog odnora ekipa Rada je juče ponovo bila na okupu, a prozivci šefa stručnog štaba Bogdana Koraka prisustvovalo je 36 igrača. Građevinari će prve dve nedelje raditi u Beogradu, a 24.juna će se preseliti na Zlatibor gde će obaviti glavni deo priprema.

Stručni štab je pripreme počeo uglavnom sa ’’starim snagam’’, a trener Bogdan Кorak će konačan spisak fudbalera na koje računa saopštiti 23.juna, neposredno pred polazak na Zlatibor:

’’Кrenuli smo sa okosnicom tima iz minule sezone, koji je napravio velki podvig i sačuvao superligaški status. Od rukovodstva kluba i sportskog direktora dobio sam obećanje da će biti zadržani ključni igrači koji su izdržali teret opstanka u ligi, s tim što očekujem još pojačanja. Broj od 36 igrača je glomazan i sigurno je da će biti odlazaka i dolazaka. Najsrećniji ću biti kad budem u potpunosti znao sa kojim snagama raspolažem. Uglavnom. ko se nađe na spisku za Zlatibor na njega računam. Minula sezona ne sme se ponoviti, ne smemo da dođemo u situaciju da se spašavamo u baražu.’’

Trener Bogdan Korak je potom govorio i o sastavu stručnog štaba, kao i o planovima vezanim za pripreme ekipe:

’’Ekipa koja pobeđuje ne menja se. Dakle, kao saradnici mi ostaju Stojčevski, Tomašević i Galić, dok je Uroš Šuljagić jedino novo lice i on će se baviti fizičkom spremom fudbalera. Prvih 13 dana ćemo raditi na Banjici, uglavnom na fizičkoj spremi, i nisu predviđeni kontrolni mečevi. Potom odlazimo na Zlatibor na 15-dnevne pripreme gde ćemo raditi na tehničko-taktičkim elementima i predviđena su četiri kontrolna meča. Po povratku kući radićemo na stavljanju završne glazure kako bismo spremni dočekali početak prvenstva, jer će Super liga biti jača u odnosu minulu sezonu. Želja mi je da budemo na nivou igre kao što je bila u baražu minule sezone, a ona je privukla veću pažnju navijača. Lepo smo se osećali igrači i ja od buke sa tribina. Prijala je i bila dodatni vetar u leđa. Nadam se da će južna tribina biti još popunjenija.’’

Priprema su priključeni i pojedini igrači mlađih kategorija, omladinci Đorić, Savić, Stojanović i Кerkez, kao i kadet Veljko Mladenović.

Pogledajte prilog sa jučerašnjeg okupljanja:

FOTO: fkrad.rs