Ponovo je radno u Subotici gde su fudbaleri i novi stručni štab Spartaka započeli sa pripremama za novu superligašku sezonu.

Jučerašnjim okupljanjem pripreme za novu sezonu započeo je i subotički Spartak. Predsednik kluba Nikola Simović izneo je ambicije kluba u novoj sezoni, istakavši da je cilj plasman u plej-of, a ako se ukaže prilika možda i nešto više od toga.

Prisutnima se potom obratio novi šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović koji je izneo plan prirema:

’’Danas imamo prvi uvodni trening. U naredne dve nedelje radićemo ovde na Gradskom stadionu, gde ćemo odigrati dve prijateljske utakmice. Prvu već u subotu protiv TSC iz Bačke Topole, novog superligaša, a nedelju dana kasnije protiv Inđije, takođe novog člana elitnog društva. Imaćemo i jednu test utakmicu za nove igrače koji su na probi. Nakon toga odlazimo na Zlatibor gde ćemo takođe provesti četrnaest dana, gde ćemo odigrati od četiri do šest utakmica. Vraćamo se 7.jula i do početka sezone pripreme ćemo obavljati u Subotici. Za sada je izvesno da je ekipu napustio Đenić, a pod znakom pitanja je Andrija Vukčević. Pojačanja će zavisiti od konstalacije ekipe, želimo da budemo konkurentni i sigurno da ćemo dovesti neke igrače koji će svojim dolaskom doneti kvalitet.’’

Više detalja o planovima vezanim za prelazni rok izneo je sportski direktor Ljubiša Dunđerski koji je istakao da će se pojačanja angažovati planski i u skladu sa odlascima:

’’Zadovoljan sam što se svi igrači iz prošle sezone nalaze na današnjem okupljanju, osim Đenića, Miloša Ostojića koji je sa reprezentacijom i Vladimira Torbice koji je okončao karijeru. Postoje velika interesovanja za naše igrače, nadam se da ćemo raditi planski  i u slučaju odlaska igrača dovodićemo adekvatna pojačanja, bez gomilanja fudbalera u klubu. Spartak je poznat po afirmaciji mladih igrača, a ovde ih ima puno. Na spisku je čak 31 igrač, svi su profesionalci, neki su bili na pozajmicama i treba da se izbore za svoj status. Postoji spisak potencijalnih pojačanja, kao i transfer lista za eventualnu prodaju igrača i njihov igrački napredak.’’ 

Na spisku igrača koji su započeli pripreme nalaze se: Lučić Ivan, Dubljanić Mišo, Dokić Ivan, Tekijaški Nemanja, Dunđerski David, Radovanvić Slavko, Kerkez Dejan, Otašević Vladimić, Damjanović Filip, Đorđević Draško, Milićević Filip, Vukčević Andrija, Milošević Stefan, Jović Filip, Jokić Ranko, Jočić Branimir, Marčić Milan, Glavčić Nemanja, Radovanović Đorđe, Rakić Slađan, Obradović Nemanja, Mladenović Nemanja, Denković Stefan, Pavlović Luka, Tufegdzić Lazar, Lazić Jovan, Milić Andrija, Šormaz Stefan, Tripković Nikola, Bijelović Luka i Lučić Milan.

Pogledajte prilog sa jučerašnjeg okupljanja:

FOTO: fkspartak.com