Vicešampionski tim Radničkog danas je započeo pripreme za novu sezonu u kojoj će se takmičiti na sva tri ’’fronta’’, a stručni štab i sportski sektor imaju težak zadatak da formiraju tim koji će biti sposoban da odgovori ambicijama kluba.

Fudbaleri Radničkog započeli su danas pripreme za novu sezonu u kojoj će pored domaćih takmičenja učestvovati i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prozivku fudbalera obavio je šef stručnog štaba Nenad Lalatović, koji je pre nekoliko dana sa upravom Nišlija dogovorio nastavak uspešne saradnje. Radnički će prvu takmičarsku utakmicu odigrati već 11.jula, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ime protivnika saznaće 18.juna kada je na programu žreb u Nionu.



Na današnjoj prozivci bili su prisutni sledeći igrači: Stefan Ilić, Milorad Кojić, Stefan Đorđević, Taras Bodnarenko, Đorđe Crnomarković, Filip Stanković, Petar Ćirković, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Petar Ristić, Nikola Čumić, Petar Petrović, Nermin Haskić, Marko Mitrović, Marko Živković, Nikola Stevanović, Marko Petrović, Milan Makarić, Veljko Batrović, Filip Sekulić, Lazar Stevanović, Đorđe Ivanović, Miloš Zdravković i Danijel Ranđelov. Opravdano odsutni bili su Saša Stojanović, Riota Noma i Aleksandar Todorovski, koji će se ekipi priključiti u sredu.


Šef stručnog štaba Nenad Lalatović će imati težak zadatak, da u roku od mesec dana oformi i pripremi ekipu za takmičenje na sva tri ’’fronta’’. On je istakao da je ambicija kluba da nastavi seriju sjajnih rezultata:

’’Pred nama je stvaranje nove ekipe. Otišlo nam je nekoliko nosilaca igre poput Drinčića, Ranđelovića, Grbića i Pankova, tako da danas krećemo sve iz početka. Nedostaje nam mnogo igrača, ali Radnički je jedan od najvećih klubova u Srbiji i naše ambicije su da probamo da u najmanju ruku ponovimo prošlu sezonu, koja je bila istorijska. Nešto više od toga sada ne želim  da obećavam, prelazni rok traje, a o tome ću konkretnije moći da govorim ukoliko se ispune moji zahtevi o dovođenju novih fudbalera u Radnički. Ono što nam je otišlo sada mora da se dovede. Кada budemo doveli takve igrače, tek onda ću moći da kažem šta može da se očekuje od Radničkog  sledeće sezone. Meni je jako drago što sam ostao ovde. Zavoleo sam Niš od prvog dana, a i ja sam ovde prihvaćen sjajno. Imao sam ponude iz Grčke i iz Кazahstana, ali te ekipe nisu bile spremne da ispune sve moje uslove, a kada me je pozvao gospodin Tončev brzo smo se dogovorili. Ja sa njemu jasno rekao koji su moji uslovi i koje igrače želim u Radničkim i dobio sam obećanje da će ti fudbaleri doći u Niš u najkraćem mogućem roku. Pred nama je mesec dana teškog rada kako bi spremni dočekali 11.jul i utakmicu u Ligi Evrope. Što se tiče tog žreba jedino ne bih voleo da u prvom kolu dobijemo za protivnika ekipu čije je prvenstvo u toku, ali i do tog žreba ima vremena, tako da je sada najvažnije da se potpuno fokusiramo na ove pripreme.’’


Izjavu je dao i sportski direktor vicešampiona Marko Jovanović koji je istakao da postoji jasan plan šta je potrebno uraditi u prelaznom roku i da su neki pregovori već u toku:

’’Mi praktično nismo ni imali pauzu posle završetka prošle sezone. Skautirali smo mnogo igrača i jasno znamo šta želimo u ovom prelaznom roku. Doveli smo Milana Makarića iz OFК Bačke, a priključiće nam se i ofanzivni vezista Veljko Batrović, ukoliko uspešno prođe lekarske preglede. U pitanju je igrač iza kojeg je odlična sezona u bugarskom Etru iz Velkog Trnova i on će biti ozbiljno pojačanje. Do kraja ove sedmice očekujte još četvoricu ili petoricu fudbalera na Čairu koji bi prema svojim karakteristikama trebali da zamene igrače koji su nas napustili, čak i da nam donesu kvalitet više u odnosu na prethodnu sezonu. Zbog odličnih igara u prošloj sezoni postoji veliko interesovanje za naše igrače Nermina Haskića i Đorđa Crnomarkovića. Oni su sa nama, pod ugovorom su sa Radničkim i mi  računamo na njih u mečevima koji nas očekuju.’’

Fudbaleri Radničkog će tokom prve dve nedelje trenirati u Nišu, gde će obaviti i obavezne lekarske preglede. Zbog temeljne rekonstrukcije glavnog terena na stadionu ’’Čair’’ ekipa će treninge najverovatnije obavljati na stadionu Železničara. Drugi deo priprema Nišlije će obaviti u slovenačkim Termama Čatež, gde će boraviti od 23.juna do 03.jula. Već su ugovorene kontrolne utakmice, a protivnici Radničkog će biti slovenački timovi Domžale, Olimpija , Gorica i Bravo, kao i novi ruski premijerligaš Soči.