Kup Srbije: Crveno-beli za ‘’duplu krunu’’, crno-beli za odbranu trofeja

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 769

Takmičenje za trofej u Kupu Srbije ušlo je u samu završnicu, a ostalo je da se odigra veliko finale između Crvene zvezde i Partizana.

Finalni meč Kupa Srbije za sezonu 2018/19 igra se večeras na stadionu ‘’Rajko Mitić’’ u Beogradu, sa početkom u 19:00 časova, a snage će odmeriti aktuelni šampion Crvena Zvezda i branilac trofeja u ovom takmičenju, ekipa Partizana. Još jedan okršaj ‘’večitih’’, četvrti ovosezonski, ima možda i najveći značaj. Crveno-beli su u prilici da nakon mnogo godina osvoje ‘’duplu krunu’’, što bi uz uspehe na evropskoj sceni ovu sezonu učinilo jednom od uspešnijih u klupskoj istoriji. Sa druge strane, crno-beli su odigrali sezonu za zaborav, uz dosta muke stigli do trećeg mesta na prvenstvenoj tabeli, pa bi novi trofej u Kupu Srbije značajno popravio raspoloženje i ukupan učinak.

Ekipa Crvene zvezde će imati prednost domaćeg terena, što u ovakvim susretima može biti od velikog, ali ne i presudnog značaja. Kao i svaki duel ‘’večitih’’, i ovaj će odlučiti trenutno nadahnuće ekipa ili nekog pojedinca, ili pak neka kardinalna greška koja utakmici može dati neočekivani tok. Sudeći prema igri prikazanoj u prethodna tri prvenstvena duela, treba očekivati dosta tvrdu utakmicu, uz puno taktičkog nadmudrivanja i prekida, bez prevelikog rizika na obe strane. Ipak, možda nas treneri ovoga puta iznenade i publici priušte uživanje u lepršavoj i otvorenoj igri, kakva se sigurno očekuje od naša dva najtrofejnija kluba.

Ovaj susret možete pratiti u direktnom televizijskom prenosu na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte