Najbolji igrač 37.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Željko Dimitrov, strelac pobedonosnog pogotka za Dinamo u pobedi nad ekipom OFK Bačka u Bačkoj Palanci.

Poslednje superligaško kolo u sezoni 2018/19 je iza nas, a aktuelni sistem takmičenja doneo je mnogo uzbuđenja do poslednjeg sudijskog zvižduka. Dok je situacija u plej-of grupi već bila potpuno jasna, u plej-aut grupi su se četiri ekipe, u direktnim duelima, borile da izbegnu ispadanje u niži rang. Jedan od ta dva odlučujuća duela odigran je u Bačkoj Palanci gde je ekipa OFK Bačka dočekala vranjski Dinamo i doživela neugodan poraz koji ju je izbacio iz elitnog ranga. Najzaslužniji za trijumf Vranjanaca rezultatom 0:1(0:0) u okršaju sezone bio je napadač ’’žutih’’ Željko Dimitrov. On je tokom čitavog susreta bio pretnja golu domaćina, najčešće iz brzih kontranapada kada je dobro pratio akcije svojih saigrača, a u ključnom momentu jednu od takvih prilika pretvorio je u pogodak. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Od starta ovog susreta vodila se ravnopravna borba, jer su oba tima ušla u meč sa namerom da što pre stignu do vođstva, a povoljne šanse su se mogle videti na obe strane. Ipak, neprecizni šutevi u završnoj fazi napada doveli su do toga da se na odmor ode bez postignutog pogotka. Ništa drugačije nije bilo i na startu drugog poluvemena, a preloman momenat bila je akcija gostiju u 72.minutu susreta. Nikola Stevanović je sa svoje polovine terena poslao loptu napred ka brzonogom Željku Dimitrovu koji je uspeo da pretrči dvojicu čuvara i prevari golmana domaćeg tima Bojana Zogovića. Do kraja susreta oba tima su imala po jednu stopostotnu šansu, a mreže su ipak ostale mirne. Gosti su tako sva tri boda odneli u Vranje i osvajanjem 14.mesta zakazali dvomeč sa ekipom Inđije u baražu za popunu Super lige Srbije.

Željko Dimitrov (25) je rođen u Pirotu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u fudbalskom klubu Radnički iz Pirota. Tokom karijere je nastupao i za Radnik, beogradski Hajduk, OFK Beograd, Kolubaru i islandski  KF Fjardabyggdar. Tokom aktuelne sezone za ekipu Dinama je zabeležio 35 nastupa i postigao 12 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: