Ovosezonski šampion, ekipa Crvene zvezde, u poslednjem 37.kolu Super lige Srbije na stadionu ‘’Rajko Mitić’’ dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Biće to prilika da crveno-beli pred svojim navijačima proslave osvajanje nove titule i zasluženo podignu pehar nakon duge i teške sezone u kojoj su zabeležili sjajne rezultate u sva tri takmičenja.

Domaći tim je ove sezone zabeležio trideset i dve pobede, uz tri remija i samo jedan poraz, pa sa 57 bodova na svom kontu zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz dvanaest remija i dvanaest poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 3:3. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Kruševcu kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 0:3, a drugi put u Beogradu kada je isti tim ponovo slavio rezultatom 3:0.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević pozvao je publiku da dođe u što većem broju i nagradi ekipu za sjajne rezultate tokom minule sezone:

‘’Došli smo do kraja takmičarske sezone i pozvao bih navijače da pozdrave igrače koji su zaslužili priznanje. Daćemo sve od sebe, uprkos činjenici da duel nema rezultatski imperativ. Očekujem da nas zvezdaši podrže u što većem broju i da duel protiv Napretka bude ukras lepog prvenstva. Nisam razmišljao o sastavu koji će izaći na teren u nedelju. Imamo trening i sutra. U međuvremenu ćemo odlučiti ko će biti u protokolu. Boaći se oporavlja, ali treba biti obazriv, dugo je bio van terena, a povreda nije bila naivna. Kad matematički obezbedite titulu dođe do određenog zasićenja. Svakodnevno razgovaramo sa igračima, želimo da uvek pružaju maksimum ali smo svesni da posle uspeha ume da ponestane automotivacije. Takav smo narod, po prirodi veseljaci i svaki uspeh smo navikli da proslavimo. Upravo zato mi je drago da vrlo brzo igramo sa Partizanom u finalu Kupa Srbije. Biće to prilika da se podignemo, pokažemo da imamo dovoljno ambicija i snage.’’

Meč 37.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Napretka igra se danas, u nedelju 19.maja 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com