Večeras je u hotelu Falkenštajner u Beogradu održana manifestacija ’’Prvi tim’’ na kojoj su proglašeni najbolji akteri sezone 2018/19 u okviru Super lige Srbije.

Zajednica klubova Super lige i Prve lige Srbije i TV Arena sport i ove sezone su organizovali sada već tradicionalnu manifestaciju ’’Prvi tim’’. U prisustvu brojnih uglednih zvanica iz sveta fudbala, poslovnih partnera i predstavnika medija predstavljen je idealni tim elitnog ranga i proglašeni najbolji igrač, najbolji mladi igrač i najbolji trener Super lige Srbije za sezonu 2018/19. Idealnih jedanaest birali su njihovi direktni rivali, kapiteni superligaških ekipa i šefovi stručnih štabova, što ovom izboru daje veliki značaj.


Među najboljih jedanaest igrača za sezonu 2018/19 Super lige Srbije našli su se: Milan Borjan (Crvena zvezda), Filip Stojković (Crvena zvezda), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja Miletić (Partizan), Radovan Pankov (Radnički Niš), Dušan Jovančić (Crvena zvezda), El Fardu Ben (Crvena zvezda), Nikola Drinčić (Radnički Niš), Nermin Haskić (Radnički Niš), Marko Marin (Crvena zvezda) i Ognjen Mudrinski (Čukarički).


Za najboljeg igrača u sezoni 2018/19 Super lige Srbije proglašen je prvotimac Crvene zvezde Marko Marin, dok je za najboljeg mladog igrača proglašen prvotimac Radnika Igor Zlatanović. Najbolji trener ove sezone je šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević.


Prisutne su u ime Zajednice klubova Super lige Srbije i Prve lige Srbije pozdravili predsednik zajednice, gospodin Dragomir Lazović, direktor lige Vlada Bulatović i generalni sekretar Darko Ramovš.  Oni su istakli zadovoljstvo zbog pronalaženja naslovnog sponzora lige, postignutih rezultata na unapređenju organizacje takmičenja i razvoju novih projekata, a najavili su i nastavak angažovanja na poboljšanju uslova za rad fudbalskih klubova i regularnosti takmičenja.

Događaj koji je upriličen u čast najboljih aktera šampionata bio je prava prilika da se prisutnima obrate i neki od važnih gostiju. Prisutne je najpre pozdravio gospodin Marko Pantelić, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, koji je govorio o sezoni koja je za nama kada je u pitanju klupski i reprezentativni fudbal, kao i o budućim planovima. Priliku da se obrati prisutnima imao je i gospodin Ohad Kristal, izvršni direktor kompanije Funatix, sa kojom je nedavno započeta saradnja na razvoju zvanične fantazi igre Super lige Srbije. Prisutnima se obratila i gospođa Sofi Melan Li, menadžerka kompanije Linglong Tire Europe, koja će u narednom periodu biti naslovni sponzor Super lige Srbije. Ona je tom prilikom iznela svoja očekivanja istakavši da se nada dugoj i uspešnoj saradnji, na obostrano zadovoljstvo.

Veliki aplauz dobila su tri dobitnika specijalnih nagrada, tri kapitena za primer, tri igrača koja ovog leta završavaju duge i izuzetno uspešne fudbalske karijere – Saša Ilić, Nenad Milijaš i Vladimir Torbica. Njima su uručeni satovi kompanije Seiko u znak zahvalnosti za sve što su učinili za srpski fudbal u prethodnom periodu. U ime opravdano odsutnog Nenada Milijaša nagradu je primio sportski direktor crveno-belih, gospodin Mitar Mrkela.

Ovom događaju prisustvovali su i najuspešniji takmičari u pilot verziji zvanične fantazi igre Super lige Srbije kojima su uručene osvojene nagrade i koji su imali jedinstvenu priliku da se upoznaju sa najboljim akterima sezone koja je na izmaku, od kojih su neke bili i deo njihovih timova, kao i da se fotografišu sa njima.