Šabačka Mačva u okviru 36.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada. Stručni štab očekuje lepu i kvalitetnu utakmicu, jer igrači konačno u meč mogu ući bez pritiska, a protivniku je pobeda izuzetno značajna u borbi za opstanak.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz deset remija i petnaest poraza, pa sa 24 boda na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz deset remija i osamnaest pobeda, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu OFK Bačka, a rezultat je bio 1:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Beogradu kada je ekipa Rada slavila rezultatom 1:0, a drugi put u Šapcu kada je meč završen nerešenim rezultatom 0:0.

Šef stručnog štaba šabačkog tima Darko Tešović pohvalno je govorio o kvalitetu i rezultatima rivala i istakao da očekuje kvalitetnu i lepu utakmicu, sa dosta golova:

’’Ekipa je uspela da se podigne, da zaboravi utakmicu protiv Zemuna i napravi lep rezultat. Imamo još dve bitne utakmice za nas, jer ekipa Mačve u ovoj grupi treba da bude prva i sigurno ćemo tako i igrati naredne mečeve. Igrači su spremni, ali i ekipa Rada je veoma kvalitetan protivnik, u naletu, opstanak im je imperativ. Dobro su odigrali prethodne četiri utakmice, čini mi se da su od dvanaest uzeli deset bodova i opravdano dolaze u Šabac da izbore još bodova. Imaju dobre pojedince i pravo je čudo što oni ranije nisu pokazali ovako dobru igru, ali sigurno i da je trener Korak doneo novinu i uneo jedan motiv koji do sada nisu imali, tako da ćemo imati vrlo težak posao sutra. Moramo da se oprostimo od šabačkih navijača jednom dobrom utakmicom. Zbog parnih kartona Gavrić nije u sastavu, a juče na treningu bilo je i nekih povreda. U svakom slučaju sve je to sastavni deo sporta, ne želim da zvučim kao neko ko se žali, već da upoznam ljude sa tim i da će sutrašnji meč biti težak. Raspolažemo sa dovoljnim brojem igrača i oni koji budu igrali daće sve od sebe da Mačva dopiše još bodova. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer očekujemo susret sa jednom fudbalskom lepotom. U prethodnim mečevima bili smo sputani rezultatskim pritiskom, nije bilo vreme da igrači daju neki svoj lični pečat i maštu u igri, pa to očekujem sutra, kao i dosta golova.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Mačve i Rada igra se danas, u subotu 11.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkmacva.com