Ilić: Svako ko me poznaje zna da sam borac i da se borim do kraja

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1193

Ekipa OFK Bačka u okviru 36.kola Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. Dva kola pre kraja plej-aut faze jasno je da je ’’plavima’’ neophodan pozitivan rezultat u ovom susretu.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz sedam remija i sedamnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz devet remija i devetnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Rada, a rezultat je bio 1:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Beogradu kada je ekipa Voždovca slavila rezultatom 1:0, a drugi put u Bačkoj Palanci kada je ekipa OFK Bačka slavila rezultatom 1:0.

Novi šef stručnog štaba Trivo Ilić najavio je promene u sastavu zbog brojnih povreda i pružanje šanse mladim igračima:

’’Pre svega moram da kažem da nam neće biti lako, imamo jako težak zadatak. Zadovoljan sam kako su momci radili i trenirali ove nedelje i mislim da su psihološki prebrodili ovaj za nas težak poraz od ekipe Rada. Međutim, mi smo sportisti i dolazimo na megdan ekipi Voždovca da se nadigravamo i da probamo da dobijemo jednu odličnu ekipu kao što je Voždovac. Imamo ekipu kakvu imamo i u ova dva poslednja kola ćemo igrati u izmenjenom sastavu, jer imamo dosta povređenih standardnih igrača, te ćemo u ova dva kola pružiti šansu nekim igračima iz omladinskog pogona koji su dosadašnjim radom i igrama ovaj poziv i zaslužili. Moja neka strategija i filozofija jeste da se daje šansa mladim igračima i smatram da konačno treba da se napravi spona između omladinskog pogona i prvog tima, a ne da kao do sada da to deluje kozmetički. Kao što sam i rekao, igramo protiv jedne odlične ekipe koja igra dobar fudbal. Igraju u specifičnim uslovima, te smo i mi trenirali na takvoj podlozi gde su se igrači adaptirali, pa se nadam da će moji igrači dati maksimum. Svako ko me poznaje zna da sam borac i da se borim do kraja, a to isto tražim od svojih igrača, da budemo dobri u igri i da se bez obzira kakav rezultat bio, dobar ili loš, da se svi pogledamo u oči i kažemo da smo dali sve od sebe. Pazite, Bačka Palanka je lep grad , ljudi vole fudbal. Na našem stadionu svaku utakmicu prati od tri do pet hiljada ljudi. Grad zaslužuje superligaša i mi ćemo sve učiniti da svojim igrama u ova dva kola sačuvamo superligaški status.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Voždovca i OFK Bačka igra se danas, u subotu 11.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkbacka.com

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte