Niški Radnički u okviru 36.kola Super lige Srbije gostuje na stadionu ’’Mladost’’ u Kruševcu gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka. I pored činjenice da ih već u sredu čeka važan meč polufinala Kupa Srbije gosti najavlju najjači sastav i igru na pobedu.

Domaći tim je ove sezone ostvario dvanaest pobeda, uz jedanaest remija i dvanaest poraza, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset i pet pobeda, uz osam remija i dva poraza, pa sa 46 bodova na svom kontu zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 0:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Nišu kada je meč završen nerešenim rezultatom 3:3, a drugi put u Kruševcu kada je ekipa Radničkog slavila rezultatom 1:2.

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović naglasio je da je ovaj meč njemu izuzetno važan i da će ’’čarapanima’’ suprotstaviti najjači mogući sastav:

’’Možda utakmica zvanično nema neki rezultatski značaj, ali za mene lično ima. Napretku ću suprotstaviti najjači mogući sastav, jer mi želimo da zabeležimo novu pobedu i uknjižimo još tri boda. Iako nas u sredu očekuje meč sezone protiv Partizana naše misli su okrenute samo prema Кruševcu. O Partizanu još uvek ne želim da razmišljam i o Partizanu uopšte ne sme da se priča u svlačionici dok ne završimo duel sa Napretkom. Igramo protiv odličnog tima, koji ima kvalitetnog trenera i čeka nas teško gostovanje. Moji igrači sa nestrpljenjem očekuju ovaj finiš sezone, a ono što je najbitnije za nas je da je atmosfera odlična i da smo konačno kompletni. Saša Stojanović je rešio problem sa kurijim okom, a Nikola Drinčić se oporavio posle operacije mladeža i stavio se na raspolaganje. Raduje me pozitivna klima u ekipi i nadam se da ćemo ovu sezonu, u kojoj smo već ostvarili istorijski rezultat, završiti na najbolji mogući način. Dugujem zahvalnost svima. I upravi kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i navijačima i novinarima, ali na prvo mesto stavljam igrače koji su istinski heroji u ovoj sezoni i najzaslužniji za sve što smo postigli.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Napretka i Radničkog igra se sutra, u subotu 11.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.