Kruševački Napredak u okviru 36.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Kruševljani su već ispali iz trke za Evropu, ali je duel sa Nišlijama uvek izazov za ’’čarapane’’ i prilika za nadigravanje.

Domaći tim je ove sezone ostvario dvanaest pobeda, uz jedanaest remija i dvanaest poraza, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset i pet pobeda, uz osam remija i dva poraza, pa sa 46 bodova na svom kontu zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 0:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Nišu kada je meč završen nerešenim rezultatom 3:3, a drugi put u Kruševcu kada je ekipa Radničkog slavila rezultatom 1:2.

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović istkao je da mu je žao što ovaj meč nema veliki takmičarski značaj, ali i da će njegov tim preostala dva susreta odigrati maksimalno ozbiljno:

’’Dolazi nam u goste tim koji može da bude protivnik po meri i da nas izazove da odigramo dobro i na pravi način se oprostimo od navijača. Više bih voleo da je ova utakmica došla u trenutku kad još uvek nije definitivno bilo odlučeno ko je gde, ovako, možda je, posebno Radničkom, ona u drugom planu, jer se tri dana kasnije igra Kup. Mi ćemo se u svakom slučaju potruditi da odigramo maksimalno ozbiljno, kao što smo i prethodnu, kao što ćemo i poslednju u Beogradu. Nadam se da će utakmica biti sadržajna i interesantna, znam da je za navijače to pitanje komšijskog prestiža. Žao mi je što će utakmicu propustiti Nikola Petrović, brani odlično cele sezone i sigurno je najbolji u ligi. Imamo problema i s povređenim igračima, tako je sezona završena za mlađanog Andreja Ilića, članak je u pitanju.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Napretka i Radničkog igra se sutra, u subotu 11.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs