Derbi meč 36.kola Super lige Srbije takođe se igra u Novom Sadu gde ekipa Vojvodine dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Mečevi ovih rivala uvek su bili izuzetno borbeni i zanimljivi, rivalstvo je dugotrajno i veliko, pa bez obzira na trenutne pozicije treba očekivati odličnu utakmicu.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz deset remija i petnaest poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Radničkog iz Niša, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili osamnaest pobeda, uz devet remija i osam poraza, pa sa 36 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 2:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Beogradu kada je ekipa Partizana slavila rezultatom 2:0, a drugi put u Novom Sadu kada je ekipa Vojvodine slavila rezultatom 3:2.


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je da su njegovi igrači izuzetno motivisani pred duel sa velikim rivalom, da nemaju nikakav pritisak, kao i da je to prilika da se na lep način oproste od domaće publike:

’’Opet utakmica sa Partizanom i derbi meč u Novom Sadu, ali to je ono što smo i priželjkivali pre ulaska u plej-of, kako bi naš mladi tim mogao da uživa u ovakvim mečevima i pokaže sve što može protiv jakih protivnika. Nadam se da će biti dobar ambijent i dosta publike, iako u odnosu na prethodni meč ni mi, a mislim ni oni, nemamo neki imperativ i pritisak. Ovakve utakmice kod svih dižu moral, pa vidim da su spremni i orni da pruže jednu dobru partiju, pa da se od ove sezone, takve kakva jeste, i naše publike oprostimo na najbolji mogući način, što nam je ujedno i dodatni motiv. Zbog žutih kartona, sutra neće igrati Graovac, dok su svi ostali u trenažnom procesu i spremni za ovaj meč.’’


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da njegova ekipa ima priliku da obezbedi plasman u Evropu, ali da ne sme biti nikakvog opuštanja, naročito na teškom terenu i protiv ekipe koja može odigrati potpuno rasterećeno:

’’Za nas je to prva meč lopta kada je u pitanju liga, došli smo do te faze. To je još jedna u nizu teških utakmica, kao i sve prethodne. Očekujem izuzetno težak meč sa protivnikom koji nas je jedini nadigrao u prethodnom periodu. I poraženi smo i nadigrani tada i imamo dodatni motiv da prikažemo bolju igru. Teren će biti otežavajuća okolnost, nismo se najbolje snalazili ni u Novom Sadu, Kruševcu, Nišu. Potrebno je da neke stvari uradimo drugačije. Videli ste kakvu smo muku protiv Napretka imali, vrlo slično može da bude sutra. Ne smemo da se opuštamo nego da se pripremimo za utakmicu maksimalno ozbiljno, da igrači shvate da je sutra velika šansa da završimo priču o ligi i da se koncentrišemo na druge stvari. Utakmica se neće sama dobiti od sebe. Na najvišem nivou u evropskom fudbalu se dešavaju čudne stvari kada se opustite i mislite da ste sigurni. Ova ekipa nema prostora da se opušta niti da misli lako ćemo, u bilo kojoj utakmici i bilo kom momentu utakmice. Kraj je sezone, prisutan je fizički zamor, ali u poslednje dve utakmice ekipa je istrčala fenomenalno, ali se i istrošila, a treba nadoknaditi energiju. Teško je oporaviti ekipu, rezervoari su poprilično prazni. Sa te strane je teško, ali nije opravdanje. Dobra stvar je što računamo na sve igrače, u ove nadam se četiri utakmice, možemo da računamo na više igrača i to je dobro.’’


FOTO: partizan.rs

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na blagajnama stadiona ’’Karađorđe’’ koje će biti otvorene od 12:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 500,00 dinara, Jug – 500,00 dinara, Istok – 500,00 dinara i Zapad – 700,00 dinara.

Derbi susret 36.kola Super lige Srbije igra se sutra, u subotu 11.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs