Novosadski Proleter u okviru 36.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Meč sa ekipom koja je obezbedila osvajanje nove titule prilika je da Slanobarci pokažu da su zaslužili plasman u plej-of u debitantskoj superligaškoj sezoni.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz jedanaest remija i četrnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone ostvarili trideset i jednu pobedu, uz tri remija i jedan poraz, pa su sa 54 boda na svom kontu već obezbedili 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mladosti, a rezultat je bio 1:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Novom Sadu kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 0:2, a drugi put u Beogradu kada je isti tim slavio rezultatom 4:0.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Dragan Radojičić istakao je da će njegov tim pokušati da ostvari pozitivne rezultate u preostalim susretima sa Crvenom zvezdom i Partizanom:

’’Za proteklu godinu dana koliko sam u Proleteru imam vrlo jasnu sliku naših mogućnosti, svi igrači su dobili priliku. Ušli smo u plej-of sa velikim ambicijama, ali nismo ostvarili ono što smo želeli, jedino smo pobedili Vojvodinu. Sigurno da mi je zbog toga žao. Izgubili smo neke utakmice koje smo morali lagano da dobijemo, pa se slika o našim igrama iskrivila. Sve ću uraditi što je u mojoj moći da poslednje utakmice odigramo na najbolji mogući način, da u dve utakmice sa naša dva najbolja kluba ostvarimo pozitivan rezultat. Crvena zvezda je sigurno poseban magnet za navijače, a i igrače da se pokažu u pravom izdanju, sagledaju mogućnosti sa našim najboljim klubom. Lično mislim da smo u Novom Sadu i pored poraza pružili žestok otpor, nismo bili nadigrani. Zvezda je naš najbolji tim i sigurno je favorit bez obzira u kojem sastavu će igrati. Znajući trenera Milojevića i pomoćnika Кosanovića, neće biti opuštanja, doći će da odigraju još jednu kvalitetnu utakmicu u nizu u trenutno najjačem sastavu, sa igračima koji mogu da pruže maksimum. Uvereni smo da nećemo biti u podređenom položaju.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Proletera i Crvene zvezde igra se danas, u petak 10.maja 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.