Šabačka Mačva u okviru 35.kola Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. U taboru Šapčana najavljuju otvorenu igru i borbu za sva tri boda.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz šest remija i sedamnaest poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 4:2. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz devet remija i petnaest poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Spartaka, a rezultat je bio 2:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Šapcu kada je ekipa Mačve slavila rezultatom 2:0, a drugi put u Beogradu kada ekipa Voždovca slavila rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba šabačkog tima Darko Tešović istakao je da je njegov tim malo rasterećeniji, ali da još uvek nije završen posao u borbi za opstanak:

’’Mi sada ulazimo u ovu utakmicu sa istim motivom kao i u onu koju smo izgubili pre mesec dana. Malo smo mirniji što se tiče bodova u plej-autu, ali još uvek nismo završili posao. Sigurno se nećemo braniti na Voždovcu. Igraćemo onako kako Mačva igra, disciplinovano, odgovorno i na pobedu. Treba uvek imati u vidu da ne zavisi sve samo od nas, igra zavisi i od činjenice kako će ekipa Voždovca ući u utakmicu. Jasno je da domaćin ima dobre pojedince, kvalitetna su ekipa i to mi daje za pravo da očekujem dobru i otvorenu igru sa obe strane.’’

Meč 35.kola Super lige Srbije između Voždovca i Mačve igra se danas, u nedelju 05.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkmacva.com